Fudbal

Saga završena - Čeh potpisao za Arsenal

Dugo je pitanje budućeg angažmana jednog od najboljih golmana u prethodnoj deceniji, Petra Čeha, bila tema broj jedan na Ostrvu, a najveća saga dobila je svoje završno poglavlje - češki as je definitivno novi igrač Arsenala!
Saga završena - Čeh potpisao za Arsenal
Portal AnalitikaIzvor

Baš kao što je i nekoliko puta do sada bilo najavljeno, Tobdžije su završile veliki posao taman pred zvanični početak prijelaznog roka, Arsen Venger je doveo igrača kojeg je toliko želio, a Čelsiju će na bankovni račun stići 15.000.000 eura. 

Uprkos tome što je Žoze Murinjo bio protiv toga da se prekaljeni čuvar mreže proda direktnom rivalu u trci za šampionski pehar, uprava Plavaca nije mogla da odbije više nego jaku ponudu za 33-godišnjeg asa, koji je sezonu za nama mahom proveo na klupi, kao rezerva supertalentovanom Tibu Kurtoi. 

O tome šta bi navijači Arsenala mogli da očekuju od Čeha u narednoj sezoni najbolju predstavu dao je kapiten Čelsija, Džon Teri, koji je izjavio da bi njegov bivši klupski kolega osvajaču FA kupa mogao sam da donese od 12 do 15 bodova. 

"Arsenal će dobiti ogromno pojačanje u Petru, u to budite sigurni. Za 12 do 15 bodova, sigurno", rekao je Teri. 

Čeh bi u dresu novog kluba mogao da debituje na utakmici Komjuniti šilda protiv Čelsija, koja je na programu 2. avgusta na Vembliju. To znači da će Arsenal u narednim danima napustiti ili Vojćeh Ščešnji, ili David Ospina, kojeg sve više traži Fenerbahče. 

Čeh je u Čelsiju proveo 11 sezona, odigrao 485 utakmica i osvojio četiri Premijer lige, Ligu šampiona, četiri FA kupa, tri Liga kupa, dva Komjuniti šilda i Ligu Evrope.

(mozzartsport)

Portal Analitika