Fudbal

Juve i Lacio večeras u finalu Kupa

Juventus ima istorijsku šansu da osvoji triplu krunu. To je nešto što je u istoriji italijanskog fudbala pošlo za nogom samo još Murinjovom Interu.
Juve i Lacio večeras u finalu Kupa
Portal AnalitikaIzvor

Juve je već osvojio titulu, a vjerovatno znate da ih tek očekuje finale Lige šampiona u Berlinu. Oni su u polufinalu imali dosta problema protiv Fiorentine, izgubili su prvi meč kod kuće, ali su odigrali fantastičan revanš u Firenci i evo ih u ovom finalu.

Lacio je prije dvije sezone osvojio ovaj trofej. Igraju uslovno rečeno na svom terenu i u odličnoj su formi u posljednje vrijeme, tako da će biti sve osim lakog protivnika za staru damu. Trofej je branio Napoli, ali upravo njih je Lacio izbacio u polufinalu. Tu neđe je počeo i sunovrat tima Rafe Beniteza.

Ovo takmičenje prvi put je održano daleke 1922. Uz Juventus, najuspješnija je Roma. Stara dama se sada bori za 18. trofej, a vučica ima 15. Obično, osvajač ovog takmičenja dobija mjesto u Evropa ligi, ali pošto će i jedni i drugi u kontinentalna takmičenja preko dobrog plasmana u ligi, to će osloboditi još jedno mjesto iz Serije A. Meč s eigra od 20 i 45.

Portal Analitika