Fudbal

Galijani: Napravićemo velike transfere ovog ljeta

Najvažniji čovjek u Milanu kada je u pitanju dovođenje igrača - Adrijano Galijani, obećao je bogatu transfer kapmanju predstojećeg ljeta. On je izjavio da nije zabrinut zbog loših rezultata kluba u posljednje dvije godine jer ne bi bilo prvi put da se Rosoneri podignu iz pepela.
Galijani: Napravićemo velike transfere ovog ljeta
Portal AnalitikaIzvor

"Napravićemo velike transfere ovog ljeta, to je apsolutno tačno", ohrabrio je navijače Milana najpoznatiji ćelavac u svijetu fudbala.

"Kada ste klub sa uglednom, poput Milana, nije teško da krenete ispočetka. I Juventus je primjer za to. Prije osvajanja prvog u nizu Skudeta dva puta zaredom bili su sedmi. Mi smo 1998. završili na 11. mjestu, a naredne sezone uzeli titulu. Najvažnije je da imamo želju da se vratimo u sam vrh".

Planovi Milana nijesu da samo vrati šampionsku krunu na San Siro, već da se ponovo uključi u borbu za osvajanje Lige šampiona.

"Za deset godina tri puta smo igrali finale LŠ, a dva puta osvojili. Igrali smo više polufinala i četvrtfinala. Vratićemo se ponovo na taj nivo".

Novinari su Galijanija podsjetili da je Karlos Tevez u jednom trenutku bio na korak od dresa Rosonera, odnosno da je Pirlo otišao u Torino kao slobodan igrač. Njih dvojica sada su praktično najbolji igrači Juvea koji je ušao u finale Lige šampiona.

"Ne možete popraviti prošlost. Gledamo u budućnost. Drago mi je zbog njih dvojice, a i zbog Juventusa. Njihovi dobri rezultati doprinose svim italijanskim klubovima, zbog povećanja koeficijenta lige. Mi smo ipak u Evropi uradili najviše od svih. I ponovo ćemo se vratiti na te staze", zaključio je Adrijano Galijani. 

(mozzartsport)

Portal Analitika