Društvo

Održani Regionalni susreti radiodifuznih organizacija

U Budvi su u periodu od 13. do 15.05. ove godine održani trinaesti Regionalni susreti predstavnika radiodifuznih organizacija i proizvođača opreme, poznati pod nazivom MBT.
Održani Regionalni susreti radiodifuznih organizacija
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Domaćin prestižne manifestacije je bio Radio-Difuzni centar d.o.o.

MBT je redovni godišnji sastanak radiodifuznih organizacija i regulatornih agencija iz regiona, kao i proizvođača opreme namijenjene pripremi, prenosu i emitovanju radio i TV programa.

Ovogodišnjim susretima prisustvovali su predstavnici zemalja sa ex- Yu prostora, iz Rumunije i  Moldavije, kao i proizvođači opreme iz cijele Evrope.

Stručni dio ovog sastanka je, po ocjeni svih učesnika, protekao na vrlo visokom nivou. Prezentovana su najnovija tehnološka rješenja u ovoj oblasti. Posebno su bila interesantna izlaganja posvećena Hibridnoj televiziji, to jeste novim servisima koji će omogućiti povezivanje klasične, zemaljske televizije sa internetom i broadband mrežama čime će se obezbijediti njena interaktivnost.

Na skupu su razmatrana i pitanja kaja  se tiču procesa digitalizacije, digitalne dividende, novih servisa i opreme.

Na MBT 2015 je bilo 21 prezentacija i preko100 učesnika.

Sa prezentacijama su nastupile sljedeće firme:

LS Telekom AG, Kathrein/ Digitag, Spinner Austria, Jampro Antennas/AlanDick, Telesis, Rohde and Schwarz, Elti, Enesys, Appear TV, TompsonVodeo Networks, SIRA, RTV Slovenia, WorldCast Systems, Netlnsights, Emisiona tehnika i veze, GSS Grundig SAT Systems, Ericsson television UK Labwise, Harmonik.

Portal Analitika