Fudbal

Finale Kupa CG - Nedović vs Malovrazić: ''Mladost favorit, nek pobijedi najbolji''

Za prvi trofej u fudbalskoj sezoni 2014/2015. sjutra veče pod Goricom boriće se Petrovac i Mladost – finale Kupa Crne Gore! Obje ekipe drugi put igraće finale najmasovnijeg takmičenja, Petrovac je 2009. godine bio uspješan u finalu protiv Lovćena u produžecima, Mladost je prošle sezone poražena od Lovćena. Treneri Milorad Malovrazić i Aleksandar Nedović očekuju lijepu fudbalsku predstavu.
Finale Kupa CG - Nedović vs Malovrazić: ''Mladost favorit, nek pobijedi najbolji''
Portal AnalitikaIzvor

’’Normalno da smo sve podredili Kupu. Sa izgradnjom našeg stadiona, i prije prvenstva smo najavljivali da nam je cilj da izborimo Evropu. Vidjeli smo kroz sezonu da imamo mali fond igrača, i da teže kroz sezonu možemo izboriti to, tako da smo sve karte bacili na Kup. Protiv Budućnosti u polufinalu smo odigrali dobro, ostala je još ta sjutrašnja prepreka. Imali smo snage samo preko Kupa da izborimo Evropu. Neće biti neuspjeh i ako to ne ostvarimo, u klubu su zadovoljni i sa dosadašnjim rezultatima. Ali, kad smo već došli do finala, probaćemo da zaokružimo tu cjelinu, započetu izgradnjom terena, tribina, reflektora’’’, istakao je Malovrazić.

’’Imamo svoje adute, ali sigurno da se dobro poznajemo. Nema nepoznanica. Znamo kvalitete Mladosti, to je skup vrhunskih pojedinaca.Sa druge strane mi idemo na nešto drugo, idemo na kolektiv, na disciplinu, na ono što nas je krasilo tokom sezone. Znamo i slabosti Mladosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Biće teška i tvrda utakmica, ulogu favorita prepuštamo Mladosti. Ali, to je jedna utakmica, to se nikad ne zna. Penale nijesmo vježbali iako su to tražili igrači. Što se tiče igračkog kadra nemam sve igrače na raspolaganju. Bili su se vratili Gajović i Stevović, ali su oni ponovo aktivirali njihove ponude. Dobro je što se Radišić vratio, Kacić i Muhović su spremni’’, zaključio je strateg Petrovčana.

finalekupa2

Aleksandar Nedović, trener Mladosti vjeruje da imaju snage i kvaliteta da osvoje prvi trofej u istoriji kluba sa Starog aerodroma.

’’Ja ne gledam ovu utakmicu kao da je za spas sezone. Gledam je kao i svaku drugu, jeste značaj malo veći. Igraćemo bez opterećenja, i pokušaćemo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Dosta toga zavisiće i od protivnika, ali smo spremni i kadri da pokušamo sjutra da zabilježimo pobjedu. Mladost se prošle godine spasila baraža, sa ne manje lošijom ekipom od ove. Četvrti smo ove sezone, i pored nekih nepalniranih rezultata nijesmo ugrozili renome kluba, stigli smo do finala, i vjerujem da ćemo sada napraviti stepenicu više i osvojiti prvi trofej u istoriji. Da su sve stvari bile kao u Turskoj tokom priprema i da su svi igrači zdravi, poraz u finalu bih smatrao kao neuspjeh. Međutim, izdešavale su se neke stvari, i trebalo je promijeniti dosta toga za godinu dana i dovesti klub da se bori za trofej i da je u toj utakmici favorit’’, kazao je Nedović i naglasio da već duži period imaju problema sa povredama.

’’Luka Mitrović ne igra već četiri mjeseca. Njegov nastup je pod znakom pitanja. Adamović ima problema sa leđima, a Dušan Lagator je dobio direktan crveni karton u polufinalu protiv Sutjeske. Međutim, koga nema bez njega se može i mora. Ko izađe ubijeđen sam da će sjutra dati maksimum, jer je ovo utakmica bez kalkulacija, bez popravnog. Samo se koncentrišem na igrače koji će sjutra moći da istrče na teren u najljepšoj utakmici u sezoni.’’

Na pitanje da li su favoriti Nedović je odgovorio.

’’Stari iskusni vuk Malovrazić je lopticu prebacio na nas. Mi ćemo to prihvatiti, iz razloga što opet igramo u Podgorici, i očekujem da sjutra veče dođe dosta Podgoričana da nas podrži, da imamo tu neku vrstu energije sa tribina, kako bi igrači to osjetili na terenu, i to im dalo snagu da zabilježe pobjedu’’, kazao je Nedović te se osvrnuo na rivala u finalu.

’’Oni su za svaku pohvalu na svim poljima. Godinama postižu dobre rezultate, a i osvajači su kupa. Ljudi u klubu rade ozbiljan posao, kao i moj kolega Malovrazić. Godinama pravi odlične rezultate sa klubom, i to se manifestovalo izgradnjom terena, reflektorima, stabilnošću kluba i ovim finalom koje igraju u srijedu.’’

finalekupa3

Golman i kapiten Podgoričana Mileta Radulović takođe vjeruje u dobar rezultat sjutra veče pod Goricom.

’’Spremni dočekujemo sjutrašnju utakmicu. Znamo da igramo protiv kvalitetne i kompaktne ekipe kao što je Petrovac. Organizovani su u svakom pogledu, i što se tiče infrastrukture i igračkog kadra. Neće nam biti lako, ali znam da ćemo dati sve od sebe i nadam se najboljem rezultatu. Mi smo vodili bitku na oba fronta i nijesmo imali vremena da se posebno bavimo finalem i Petrovcem. Kroz prvenstvo smo jurili Evropu, ali polako gubimo korak, i ostajem nam da se kroz sjutrašnju utakmicu pojavimo tamo đe smo i očekivali. Znamo se dobro sa njima, tu nema puno nepoznanica, i jedni i drugi su spremni na sve.’’

Na pitanje ako budu penali, pored toga što će ih braniti, da li će ih i šutirati, Mileta je odgovorio...

’’Moguće je...’’, a ubrzo je stigao kroz osmijeh i odgovor njegovog trenera Nedovića:

’’Neće’’.

finalekupa4

Njegov kolega među stativama i kapiten Petrovca Nemanja Popović poručio je da su ulaskom u finale već napravili veliki rezultat.

’’Svi znamo kakva je ekipa Mladosti, ovo nije prebacivanje loptice u njihovo dvorište, ali su oni sjajan skup vrhunski igrača, individualaca. Tri puta smo igrali ove sezone, dobro se znamo, po jednom smo slavili i mi i oni, jednom je bilo neriješeno. Očekujem odličnu utakmicu, mislim da će biti odlična i za gledanje. Ko bude bolji neka pobijedi. Mi smo ulaskom u finale napravili veliki uspjeh. Pokušali smo na oba fronta da izborimo Evropu, na polusezoni smo vidjeli da to ne možemo, i sve smo akrte bacili na Kup. To nam se malo odrazilo i na prvenstvo jer smo tek u prošlom kolu i matematički obezbijedili opstanak. Svi su momci igrali, jer nemamo fond igrača da rotiramo. Jedino mogu da obećam vrhunsku partiju, a ko bude bolji pobijediće i sigurno da će ovaj pehar podići zasluženo.’’

Meč se igra od 20 sati i 30 minuta, ulaz je slobodan. Komisija za bezbjednost i sigurnost FSCG poziva sve  navijače da na utakmici Finala Kupa CG isključivo sportskim navijanjem daju podršku svom klubu, te da ne pokušavaju na stadion unijeti bilo kakva pirotehnička sredstva i druge nedozvoljene predmete.

Kapije Gradskog stadiona u Podgorici otvaraju se u 19 sati, a za ovu utakmicu biće otvorene zapadna i istočna tribina stadiona.

Portal Analitika