Politika

OO SDP Herceg Novi bojkotuje sjednicu lokalnog parlamenta

Zakazivati po hitnom postupku sjednicu SO da bi se donijela odluka o podnošenju kandidature Herceg Novog za titulu evropske Prijestonice kulture 2021. godine, definitivno je gubljenje osjećaja za realnost, ocijenjeno je iz OO SDP Herceg Novi.
OO SDP Herceg Novi bojkotuje sjednicu lokalnog parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a Dragan Šimrak je u izjavi dostavljenoj medijima podsjetio da su socijaldemokrate u više navrata javno istakli da odbornici SDP u SO Herceg Novi neće prisustvovati sjednicama "koje nemaju osjećaj za realno i promovišu šminkanje stvarnosti, što ova inicijativa sigurno jeste".

"Lokalna uprava koja je na vlast došla prije stotinak dana i zatekla brojne probleme vezane za ugrožavanje turističke sezone, od koje se živi, do problema vezanih za izgradnju kolektora, vodosnabdijevanja, čistoće, nelegalne gradnje u zoni morskog dobra, divljih deponija, razrovanih šetališta i puteva, bavi se, najblaže rečeno, neozbiljnim temama, promovišući ideje koje se sigurno neće ostvariti. Da bi zaslužili titulu “Prijestonice kulture“ ni na kraj pameti nam ne bi smjela biti prodaja kulturnog i istorijskog dobra kao što je Mamula. U “Prijestonicama kulture“ nijesu tvrđave, zadužbine i ostali spomenici zarasli u draču i korov i oni se ne stavljaju olako na tendere", naveo je Šimrak.

U “Prijestonicama kulture“ se, ističe, ne čeka 20 godina da se neko smiluje da postavi spomen ploču na rodnu kuću sveca kao što je to slučaj u Herceg Novom sa Sv. Leopoldom Mandićem. "Usput da napomenemo da u našoj „prijestonici“ nekad prepoznatljive kulture, po restoranima i ljetnim baštama odavno se više čuje ono „morem plovi jedna mala barka, a u barki Kralja Petra majka“ nego „dok palme njišu grane“. Mogli bi da nabrajamo do sjutra, nažalost jedno za ne bi mogli smisliti, ali većina je većina i njima ovo vjerovatno sve izgleda drugačije. Odbornici SDP CG današnjem zasjedanju na ovu temu neće pisustvovati jer nije prioritet. Prioritet je hitno i kvalitetno završiti kolektor i obezbijediti što normalnije uslove za odvijanje turističke sezone i po tim pitanjima smo spremni da se uključimo i damo svoj doprinos", naglasio je Šimrak.

Portal Analitika