Moda

Deset načina da izgledate mršavije bez dijete

Poznate dame otkrivaju kako da garderobom napravite mršaviji izgled.
Deset načina da izgledate mršavije bez dijete
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

1. Kombinujte teget i crnu.

Teget je primarna boja u svim modnim kolekcijama za 2015. godinu (Calvin Klein i The Row), a ukoliko je uparite sa crnom bojom, izgledaćete chic, istovremeno i mršavije, zato što kombinacija ove dvije boje izgleda kao poigravanja svjetlosti i sijenke.

2. Birajte komade koji su siječeni geometrijski.

Potražite haljine u color blocking maniru ili one koje su siječene na struku (modeli Stelle McCartney kao inspiracija). Ovako siječene haljine učiniće da vaše tijelo izgleda poput pješčanog sata. Struk će djelovati tanje, a atributi će doći do izražaja.

3. Preko sakoa stavite kaiš.

Outfiti dopunjeni kaiševima izbili su u prvi plan ove 2015. godine, u kolekcijama Tome, Céline i Bottega Veneta. Lak i jednostavan način da istaknete struk i date mali obrt svoj outfitu.

4. Pantalone sa visokim strukom.

Ove pantalone momentalno će transformisati vaše tijelo. Pantalone sa dubokim strukom: naglašavaju struk, vizuelno izdužuju noge, a uz to su i efektne.

5. Izaberite modele koji i prate liniju tijela, ali su istovremeno lepršavi.

Suknje do koljena učiniće da momentalno izgledate tanje. Izaberite crnu boju za još bolji efekat.

6. Istaknite atribute.

Za veče istaknite dekolte. Odlučite se da duboki V izrez, ali vodite računa da haljina ili lapršave pantalone budu dugačke tik do poda.

7. Monohromatska paleta boja.

Outfiti koji se grade na jednoj istoj boji, laskaju svim figurama. Bez obzira da li ste odabrali pantalone ili suknju, sako ili kaput, neka budu u neutralnim tonovima, poput nude, sive ili teget.

8. Nosite dugačke kapute i mantile.

U prohladnim proljećnim večerima, umjesto teksas jakne, odaberite dugačak mantil, skoro do poda. Duži mantili učiniće da izgledate više, istanjiće (vizuelno) vašu figuru. Uparite sa skinny jeansom i visokim potpeticama.

9. Miksajte vertikalne i horizontalne pruge.

Ove kombinacije funkcionišu kao optička varka, koja čini da izgledate više i tanje.

10. Investirajte u visoke potpetice u nude nijansi.

Ove magične cipelice učiniće da vam noge djeluju duže i tanje. I što je najbolje, uklopiće se uz svaki utfit koji vam padne napamet.

Izvor: Cosmopolitan; foto: b92.net

Portal Analitika