Region

Sahranjen policajac ubijen u terorističkom napadu u Zvorniku

U rodnom selu Karakaj kod Zvornika, uz najviše policijske počasti sahranjen je 48. godišnji policajac Dragan Đurić, ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku.
Sahranjen policajac ubijen u terorističkom napadu u Zvorniku
Portal AnalitikaIzvor

Đurića je u terorističkom napadu u ponedjeljak ubio je Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika, koji je tokom napada uzvikivao "alahu ekber" (Alah je veliki), a likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom. On je u napadu ranio dva policajca, prenijela je RTRS.

Sahrani Đurića su u ime entitetske Vlade RS prisustvovali potpredsjednik Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, poslanici u parlamentu Srpske, u Predstavničkom domu BiH iz ove regije, mnogobrojni gradjani, porodica i prijatelji.

Opelu ispred porodične kuće ubijenog policajca prisustvovo je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je posjetio njegovu majku i brata i izjavio saučešće.
U počasnom stroju ispred porodične kuće, ubijenog Djurića jutros su ispratile njegove kolege.

Djurić je u službi MUP-a Republike Srpske proveo više od 20 godina.

Porodica Dragana Djurića 1992. izbjegla je iz Banovića, a u ratu mu je ubijen otac čiji posmrtni ostaci ni do danas nisu pronađeni. (Tanjug)

Portal Analitika