Abiznis

Onlajn nadzor igara na sreću počinje u julu

Informacioni sistem za on-line nadzor igara na sreću (ISONIS) počeće da se primjenjuje u julu, ali će se odnositi samo na automate, kladionice, terminale i dijelom na internet igre, saopštio je direktor Uprave za igre na sreću, Marko Ćulafić.
Onlajn nadzor igara na sreću počinje u julu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je agenciji Mina-business rekao da je to predviđeno Zakonom o igrama na sreću koji propisuje obaveze za priređivače kladioničkih, igara na sreću na automatima i preko interneta, da se povežu na on-line sistem nadzora nadležnog organa - Uprave za igre na sreću.

Ćulafić smatra da su potrebna bolja normativna rješenja u ovoj oblasti i izrada novog zakona, jer važećim nijesu obuhvaćeni svi segmenti i na taj način se diskriminušu pojedini priređivači kroz sistem on-line nadzora.

"Sa dodatnim povećanjem kadrovskih, administrativnih i tehničkih kapaciteta i uspješnim implementiranjem i funkcionisanjem on-line sistema, biće postignuto optimalno sve neophodne pretpostavke za još efikasniji rad Uprave za igre na sreću u narednom preriodu”, kazao je Ćulafić.

On je podsjetio da je tokom posljednjih godina zabilježena ekspanzija igara na sreću, uvođenje novih vrsta igara, povećanje broja lokacija za priređivanje i povećana je sveukupna dostupnost igara.

Tako se, kako je saopštio Ćulafić, u posljednjih šest godina od igara na sreću u budžet slilo oko 42 miliona eura.

Međutim, kako je upozorio, zbog toga što značajna pitanja nijesu Zakonom regulisana, može se očekivati da će u narednoj godini dio igara na sreću, organizovan putem interneta i uz pomoć modernih multimedijalnih sredstava za komunkaciju, dovesti i do smanjenja budžetskih prihoda po osnovu koncesija i preći u nelegalne tokove.

Mina biznis

Portal Analitika