Region

Muškarcu iz BiH prijete tri godine zatvora jer je na Fejsbuku objavio snimak seksa

Jedan 25-godišnji mladić iz Sarajeva suočen je sa mogućnošću da bude osuđen na tri godine zatvora jer je na Fejsbuk postavio snimak intimnog odnosa sa djevojkom, potvrđeno je danas iz tužiteljstva distrikta Brčko, koje je po prvi put u Bosni i Hercegovini odlučilo da krivično goni osobu odgovornu za zloupotrebe neke društvene mreže.
Muškarcu iz BiH prijete tri godine zatvora jer je na Fejsbuku objavio snimak seksa
Portal AnalitikaIzvor

Kako je navedeno u saopštenju, 25-godišnjak je u maju prošle godine nedopušteno snimio djevojku za vrijeme intimnog odnosa, a potom je taj snimak putem Fejsbuka bez dozvole djevojke dostavio njenim poznanicama. Snimak je načinjen u privatnim prostorijama čime je povrijeđena privatnost oštećene i narušen njen privatni život, stoji u optužnici.

U istragu o ovom krivičnom djelu bile su uključene različite policijske strukture te Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH. Iz tužilaštva u Brčkom navode kako su korišćene savremene metode istrage slučajeva cyber kriminala, ranije razvijenih u okviru istraživanja krivičnih djela protiv sistema elektronske obrade podataka.

Uz provjere sadržaja Fejsbuk naloga optuženog i osoba kojima je slao snimak, sprovedena je pretraga njegovog stana, a oduzet je i računar kojim se koristio. Za krivično djelo kvalifikovano kao neovlašćeno optičko snimanje propisana je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Izvor: index.hr

Portal Analitika