Društvo

“Priče o svakodnevnim etičkim dilemama“ u Ulcinju, Pljevljima i Žabljaku

“Priče o svakodnevnim etičkim dilemama” je naziv projekta u okviru koga su u utorak (17. 3. 2015) i četvrtak (19. 3. 2015) nevladine organizacije Juventas i ATAK, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, sprovele radionice sa srednjoškolcima iz Ulcinja, Pljevalja i Žabljaka.
“Priče o svakodnevnim etičkim dilemama“ u Ulcinju, Pljevljima i Žabljaku
Portal AnalitikaIzvor

Na radionicama su razgovarali o etičkim dilemama pri donošenju svakodnevnih odluka  imajući u vidu trenutna sistemska ograničenja i prepreke, probleme u sprovođenju zakona i ljudskih prava, korupciju itd.

Svoje lične priče na radionicama podijelili su i neki od učesnika projekta koji je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori sprovela u saradnji sa poznatom američkom organizacijom koja se bavi scenskom umjetnošću (umjetničkim pripovijedanjem) “The Moth” i lokalnim partnerima, nevladinim organizacijama “Juventas”, “ATAK” i “MAYAA” (Crnogorsko-američko udruženje bivših učesnika programa obrazovne razmjene u SAD), od 31. avgusta do 6. septembra 2014.

Projekat je obuhvatio seriju radionica pod istim nazivom “Priče o svakodnevnim etičkim dilemama” za posebno odabranu grupu crnogorskih srednjoškolaca i studenata, koje su okončane sa dva javna izvođenja na kojima su srednjoškolci i studenti govorili lične priče publici.

Cilj programa je da osnaži mlade da govore o problemima sa kojima se susreću i mobiliše ih da aktivno učestvuju u rješavanju poblema, utičući na solidarnost i podizanje integriteta mladih, odnosno smanjujući njihovu spremnost da učestvuju u društveno neprihvatljivom ponašanju, korupciji i kršenju ljudskih prava.

Portal Analitika