Moda

OSMANOVIĆ: Želim da budem dizajner i da predstavim što bolje sebe i Crnu Goru

Najpoznatiji crnogorski maneken Emil Osmanović, priča za Portal Analitika o svom životu, poslu i želji da jednog dana postane modni dizajner.
OSMANOVIĆ: Želim da budem dizajner i da predstavim što bolje sebe i Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

“Gdje god da krenem i koga god da upoznam, pored toga što predstavljam sebe, predstavljam i svoju zemlju Crnu Goru. To ne shvatam olako. To za mene predstavlja odgovornost, jer želim da predstavim sebe i zemlju u što boljem svijetlu. To mi je do sada i uspijevalo. Mnogi nijesu ni čuli za našu zemlju. Rado im pokažem slike Crne Gore, koje ih oduševe, i oni prosto jedva čekaju ljeto da dodju i provedu odmor kod nas”, kaže Osmanović.

Emil je rođen prije 25 godina u Baru, a po struci je menadžer u turizmu. Poslije završenih studija, intenzivno gradi karijeru u modelingu.

“Sve je krenulo učešćem na takmičenju za “Lice godine Crne Gore”. Ušao sam među šest najljepših Crnogoraca. Na online izboru za najljepšeg Crnogorca izabran sam za pobjednika 2012. i 2013. godine od strane glasača u grupi Crnogorci. Pojavio sam se na muzičkom festivalu Suncane skale 2013. I nastupao sa Saškom Janković u numeri 'Ono kad'. Snimio sam spot sa Avom Karabatić u septembru 2013. za pjesmu 'Fetish' koju izvodi Vladimir Petkov iz Srbije”, priča Osmanović.

emil2U februaru 2014. počinje njegova internacionalna karijera: Francuska, Italija, Austrija, Holandija, Turska…

“Sve su to zemlje u kojima sam do sada radio. U Crnoj Gori bih izdvojio reviju Vivienne Westwood.  Poslije te revije, pozvan sam i da radim reviju u Beču , tako se nastavila saradnja sa Westwood. U Milanu sam radio reviju Cavallija”, navodi Emil.

Trenutno, u Rimu sam zaštitno lice brenda Luca Conti Taguali. Zaštitno sam lice i za parfem Taguali istoimenog dizajnera.

“Takođe, 2014. godine sam se našao na naslovnu stranu italijanskog magazina Elegance. Što se Pariza tiče, izdvojio bih dizajnera Patou Manga. Radio sam sa mnogim inostranim fotografima kao sto su Frederik Aranda iz Londona, Emilio Conti iz Pariza, Fabien Bulteau iz Pariza, Herman Chow iz Amsterdama. Michal Konsewicz iz Pariza, Paride Jabez Iz Milana, Antonella Magri iz Milana i drugi”, kaže Osmanović.

Njegov rad i  stil sve više prate i objavljuju štampani i elektronski mediji u Italiji, Bosni i u regionu.

“Nijesam skroman kada je posao u pitanju. I neću se na ovome zaustaviti. Želim da proširim svoje poslovne, modne i životne vidike. Trenutno smo u pregovorima sa jednim velikim modnim brendom iz Francuske. Želja mi je da radim za veće modne kuće i da putujem što više. To je pravo bogastvo. Nema novaca koje mogu da zamijene putovanja i upoznavanja drugih kultura i ljudi. Svaki moj korak izvan naših granica je novi izazov.  Jedan od najvećih snova mi je da živim i radim u Americi. U budućnosti sebe ne vidim samo kao modela i manekena. Stilski sam osviješten i potruditi ću se da postanem brend ili dizajner jednog dana. To me od malih nogu privlačilo, zaključio je Osmanović.

P.Z.

Portal Analitika