Region

Čirgić poklonio knjige biblioteci Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu

Knjižni fond na crnogorskom jeziku i pismu biblioteke Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu obogaćen je kompletnim izdanjem Instituta za crnogorski jezik i književnost.
Čirgić poklonio knjige biblioteci Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Komplet knjiga koji sadrži publikovana izdanja iz svih Institutovih biblioteka je poklon Fakulteta za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja i dekana fakulteta doc. dr Adnana Čirgića.

U Lovćencu se nalazi jedini Crnogorski kulturni centar u Srbiji, a opština Mali Iđoš, kojoj pripada Lovćenac, je jedina opština van granica Crne Gore u kojoj je crnogorski jezik u službenoj upotrebi.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
T Torsades
18.03.2015. 11:58

Čestitam !

6
1
N NESTANAK
18.03.2015. 10:02

SVE gola LATINICA-katastrofa ,crnogorci kuda idete kukala vi majka u NESTANAK svog identiteta istorije PETROVICA. Cigric je oruzje kao Serbo rstoder to je vrlo evidendno-kako ste dozvolili da vam DRUGA VJERA kreira vas IDENTITET ???? PRODALI ste SE !

2
7
" "Druga vjera"
18.03.2015. 20:36

No da nećemo svetosavcima dozvolit da nam kreiraju identitet? Neće moći jer je svakla vjera bolja od vas! Sa ovim šta sve činite po Crnoj Gori vi ste nikakva vjera!

3
0
P Perun
29.05.2015. 13:09

Naša vjera svakako nije tvoje "svetosavlje", mi imamo našu Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Što se tiče gospodina Adnana, on nije "izmislio naš jezik", nego ga je vazda i govorio, kao i svaki pravi Crnogorac, a gramatiku, riječnik i pravopis našeg jezika je izvorno napisao profesor Vojislav Nikčević (učitelj od gospodina Čirgića). Latinicom piše veći dio svijeta, vrijeme je da se i kod nas uvede modernizacija. Inače, naš identitet nije od Petrovića, no je mnogo stariji - od naše prve države Duklje i Vojislavljevića, preko Zete Balšića, pa sve do stare Crne Gore Crnojevića.

0
0