Region

Gordana Katana: Moj odgovor svim "miloradima dodicima"

Novinarka dnevne novine "Oslobođenje" Gordana Katana odgovorila je na vulgarne i nacionalističke komentare koje joj je uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik tokom konferencije za novinare u Banjoj Luci, koja je održana nakon zasjedanja Glavnog odbora SNSD-a. Poručila je da ona "nije stalak za mikrofon, ni stenograf", te da to nikada neće biti.
Gordana Katana: Moj odgovor svim "miloradima dodicima"
Portal AnalitikaIzvor

"Biti novinar znači iz dana u dan kritički propitivati stvarnost. Ne lagati. Postavljati pitanja, tražiti odgovore. U ime svih onih koji nemaju privilegiju javne riječi. U BiH pogotovo. Zbog ubijenih, prognanih, prevarenih, gladnih, zbog Srebrenice, Tomašice, Kazana... Put je to kojim se teže ide. Koji sam sama odabrala i nikada nisam požalila", navela je Katana u svom komentaru na Facebooku.

Istakla je da bi u slučaju da je drugačije postupila barem jednom, to značilo da je izdala sebe, vlastite principe i ljude kojima je vjerovala. 

"Naravno onima koji lažu, kradu i koji to čine navodno u ime svog naroda, etnosa, ljudi poput mene se ne sviđaju. Mi smo, mada je teško povjerovati da takvi imaju savjest, makar onaj sitni crv koji nagriza njihovo samozadovoljstvo, onaj kamičak u cipeli koji žulja. I jedini odgovor na to su uvrede, pogrde, prijetnje. Jer to je jedini jezik kojim umiju govoriti. Ja nisam stalak za mikrofon. Ni stenograf. I nikada neću to biti. Eto to je moj odgovor svim miloradima dodicima, sviđalo im se to ili ne", poručila je novinarka Katana.

Podsjetimo, Dodik je ovoj novinarki nakon postavljenih pitanja o zbivanjima u njegovoj stranci, kao i izbjegavanju trogodišnje zatvorske kazne i bijegu iz Republike Srpske Mileta Radišića, uputi niz neumjesnih komentara o njenom izgledu, medijskoj kući u kojoj radi, te nacionalnoj pripadnosti. Ovo njegovo ponašanje naišlo je na oštro osuđivanje medijskih kuća, te Upravnog odbora Udruženja BH novinari i Linije za pomoć novinarima. (Klix.ba)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dusan Madzarovic
16.03.2015. 10:44

ZAR NIJE SRAMOTA ZA CIJELI SRPSKI ROD I REPUBLIKU SRPSKU imati takve kakav je MILORAD DODIK. To je zalosno za cijeli REGION da imate takve politicare. Zasto se ne digne glas protiv takvih neizzivljenih politicara

19
1
N Nis
16.03.2015. 09:49

Mislim da i pored sveg bogatstva izraza u našem jeziku nema dovoljno adekvatnih riječi koje bi opisale pokvarenost ovog krkana koji se eto ruga nečijem izgledu! A posebno kad svetosavac napada na nečiju vjeru jer nema zla koje sve nije gajeno u toj miloradovoj vjeri!

21
1