Društvo

FZO: Apoteke izdale 137 hiljada lijekova za četiri dana

Petog dana realizacije projekat Fonda za zdravstveno osiguranje „Sa receptom i u privatne apoteke“odvija se predviđenom dinamikom i bez početnih problema, saopšteno je Portalu Analitika iz Fonda za zdravstveno osiguranje.
FZO: Apoteke izdale 137 hiljada lijekova za četiri dana
Portal AnalitikaIzvor

„To govore podaci kojima raspolažemo, jer je za prethodna četiri dana  u privatnim apotekama i apotekama Montefarma ukupno  relizovano 85.090 recepata, a izdato 137.151  kutija lijekova. Prema analizi Informatičkog sektora Fonda za zdravstveno osiguranje, u prethodna četiri dana od kada je počela realizacija projekta u privatnim apotekama realizovano je 33.453 recepata i izdato 45.760 kutija lijekova. S druge strane, u apotekama Montefarma realizovano je 51.637 recepata i izdato 91.391  kutija lijekova- precizirano je u saopštenju.

Iz fonda podsjećaju da je jedini izuzetak kod izdavanja ljekova u privatnim u odnosu na apoteke Montefarma što  se u privatnim apotekama ne može podići insulin, somatropin, ljekovi koji sadrže droge, psihotropne supstance i infuzioni rastvori.

„Takođe ističemo da predmet ugovora fonda sa privatnim apotekama nijesu bila ni medicinska sredstva i različita pomagala koja se na recept izdaju u Montefarmu, kao i svi lijekovi koje odobrava Komisija za lijekove. Apelujemo na građane da zaista imaju strpljenja, jer se realizacija recepata iz dana u dan odvija predviđenom dinamikom“, zaključuje se u saopštenju.

 
 
 
Portal Analitika