Politika

Sjutra osnivanje Građanskog pokreta URA

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA), nastao ujedinjenjem više organizacija, biće osnovan sjutra, a predsjednik će biti Žarko Rakčević. Kandidati za potpredsjednike su Dritan Abazović, Božena Jelušić, Rade Bojović i Šerbo Rastoder.
Sjutra osnivanje Građanskog pokreta URA
Portal AnalitikaIzvor

Na osnivačkoj konvenciji u Podgorici biće predstavljen i Koordinacioni odbor, najviše političko tijelo, čiji članovi će biti stručnjaci zaduženi da kreiraju i promovišu politike GP URA u najvažnijim sektorima.

GP URA nastao je ujedinjenjem više organizacija i ostaje otvoren za sve grupacije i pojedince koji dijele vrijednosti razvijenih demokratija, nedvosmisleno je okrenut sveobuhvatnom preobražaju Crne Gore i namjerava da se beskompromisno bori za ostvarivanje ciljeva.

Pokret URA smatra da je glavni preduslov za prosperitetniju, pravedniju i sigurniju Crnu Goru smjena vladajuće garniture na čelu sa DPS-om.

"U tom cilju će jasno, strpljivo i uporno predočavati građanima Crne Gore svoju viziju razvoja države i plan konkretnih koraka na tom putu", saopšteno je iz tog pokreta.

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
v vlado
16.03.2015. 05:10

Sve casni Crnogorci neznase koji je bolji od kojega.

0
0
S Starocrnogorac
14.03.2015. 08:26

Podrzavam svaku jasno orijentisanu opozicionu partiju pa samim tim i URA. Iza sebe imaju ugledne intelektualce, poštovane u narodu Osnivanje ove partije je ogromni udarac za Mila i DPS jer će sada svi suverenisti glasati za URA. Biografija i prošlost gospode iz URA u odnosu na Milove je kao najbistriji potok u odnosu na prljavu rijeku punu krokodila. Nadam se da će se i ostale partije pridružiti URA i osnovati jedinstvenu opozicionu listu sa jasnim putem u bolje sjutra naše Crne Gore.Zamolio bih , ako je moguće da Admin zabrani vrijeđanje Srba, naravno ako je moguće...a ako nije imaćemo to u vidu.Pozdrav.

1
2
E Evo imitiraju
13.03.2015. 22:23

Reformske snage iz 90desetih, i to Žarko Rakčević sve čini ne bi li se dohvatio neke funkcije ponovo, !? Izigrao si Crnogorce kada si se dohvatio sa Mandićem i šnjim si htio ruku pod ruku samo da dođeš do nekog ministarskog mjesta, .......! Batali se više politike zar ti nije bilo dosta sa SDP, a sada si što? Centar ili Desna banda, nijesi više socijaldemokrata....................

1
1
R Rukfaš
13.03.2015. 20:33

Boga mi, ovi su se svi od reda već oprobali u politici. Ili mi se čini? Ali... Žarka izbacio Ranjo, Dritana i Mađa - Pajo, Rade dobar, pametan, pošten, mio mi je, znam ga, ali... nikad ništa u politici. No, momci - neka je sa srećom.

4
1
r realista
13.03.2015. 15:16

Neka je sa srećom, vrlo brzo će se pokazati da je ovo ključni korak u daljem političkom bitisanju CG. Potonja je URA da se krene sa ovog dna

2
7
A Anonimno-1437693758
13.03.2015. 15:40

Srbi, vas nisto ne interesuje do srpstvo. Ovo zovete dno ali prizeljkujete jos nizu Srbiju. Mila zovete dintator ali klicete Putinu. Kritikujete korupciju ali velicate Rusiju. Vi imate istoriju "racionalnog" ponasanja, a da ne govorimo sklonosti ka ovoj drzavi. Relativno u odnosu na ex-Yu CG je bila predzadnja drzava u bivsoj YU. Danas je iza Slovenije i Hrvatske. Prva je u redu za EU i NATO. A ako postoji dno - kulturno, moralno, prije svega onda ste to vi. Gradjanski pokret je po prilici remake, reciklirana ideja DF-a i Pozitivne. Tu je trobojka, doduse nema goluba i grancice mira, ai je tu Bogapitaj zasto Davidova zvijezda, pa jos i ime asocija na UJA (United Jewish Appeal). Nije lose nego cudno i bizarno.

6
1
M Momčilo,Pljevlja
13.03.2015. 13:15

Predlažem da se nazovu Demokratski front. Ime je slobodno od sinoć, Imaju sve uslove za to : odsluženog političara za preššednika, imaju tobojku, većina je velikosrba, tu su i tajkuni koji su punili bisage u Milovom "nedemokratskom režimu", i i dalo bi se još puno dodati.

11
3
A Anonimno-297087634
13.03.2015. 14:31

Momcile i ja sam to rekao. Evo su se i oni zakitili srpskom trobojkom a nazvali se "Gradjanski" savez. Prije bi rekao DF br. 2. Odnosno stratezi koji su bili iza DF-a nemaju boljih ideja no da recikliraju istu malo promjenjenu. Cemu im je sluzila Pozitina ? Zar to u osnovi nije trebao biti Gradjanski savez. Sto je razlika? Blefiranje se nastavlja. ovo se ne radi radi interesa drzave profilisane na EU osnovama, nego iza stoje iste interesne grupe, koje makijavelisticki pokusavaju da "ubodu" kombinaciju koja bi im obezbjedila vlast. Rade Bojovic je razocarenje kad je nasjeo na ovo.

6
1
r realista
13.03.2015. 15:19

Oj, Momčilo luda glavo što ne zboriš nekad pravo. Vidiš jadan lažes sebe ,niko ozbiljno ne shvata tebe.

1
6
A Anonimno-1745928179
13.03.2015. 15:47

realista, bice da ces ti biti guslar na auguraciji Pokreta. Sa istim entuzijazmom prihvatate jos jedan pokusaj da se na neiskren nacin uzme vlast i dodijeli ogromnoj vecini u opoziciji - velikosrbima. A ko bi drugi? Ocu reci ova grupa moze biti samo pomagac da Srbi osvoje vlast jer ce biti minorni. Ideja je ista kao i sa Pozitivnom. Ne vidim sto je kvalitativno drugacije ? Vjerovatno stratezi zele na novinu da uzmu glasove kao i sa prvim nastupom Pozitivne. Vajni suverenisti koji su saradjivali sa Vojvodom i Medom. Normalna opozicija bi trebala reprezentovati etnicku strukturu makar priblizno, trebala bi biti patriotska prema ovoj drzavi , i kosmopolitska a ne proruska. Govorim jasno o vecini opozicije. Do toga je dug put. Fokus treba biti na promjeni opozicije najprije, ali promjeni iskrenoj, kvalitativnoj, dugorocnoj, a ne sitna blefiranja par interesnih grupa koji su stajali iza DF-a, Pozitivne i sad ovog pokreta

6
0
R Raspad DF=zemljotres
13.03.2015. 12:43

,,Žarko Rakčević. Kandidati za potpredsjednike su Dritan Abazović, Božena Jelušić, Rade Bojović i Šerbo Rastoder.,, Sve LAZNI SOCIJALIST i "spavaci " nacionalisti kakav je ovaj MUSLIMAN -Rastoder vidite on dijeli lekcije ko je koi ko bi trebao biti i zali sto nema vise CRNOGORACA no SRBA a on prvi nece da bude MUSLIMAN CRNOGORAC po Crnoj Gori no oce Bosnjak po BOSNI , e moj brate, ANALITIKO nemote ni ovaj komentar objaviti jer je VRLO OPASAN-pa naravno da jeste za ovaj DUQLJANSKI savez. ONI CE u koaliciju sjutra sa pozitivnom liberalima (mozda) i SDP i nekim "cetnickim " snagama koje su protiv MILA ostalo sve sa DPS .

5
5
A Anonimno-183429998
13.03.2015. 12:31

Nema Mladena, sto ce ovo biti? Bogomi ce vi djavolic iz nahije doc glave!

2
3