Politika

Bogata saradnja između Izraela i Crne Gore

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, primio je danas u pośetu direktora za Balkan u ministarstvu vanjskih poslova Izraela Dana Orjana, u prisustvu amabasadora Crne Gore u Izraelu na nerizentnoj osnovi Tamare Mugoše, sa kojim je razgovarao o projektima koji su planirani da se realizuju u saradnji Glavnog grada i Izraela.
Bogata saradnja između Izraela i Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je tokom razgovora istkao da Crna Gora i Izrael imaju dobre i prijateljeske odnose i izrazio uvjerenje da će oni nesumnjivo doprinijeti uspostavljanju konkretne saradnje na mnogim poljima između Podgorice i izraelskih gradova.

On je naglasio da postoji dosta prostora za uspostavljane saradnje u oblasti kulture, arheoloških istraživanja i turizma i istakao da bi iskustva Izraela na tim poljima bila veoma značajna za još bogatiji kulturni i društveni život u Podgorici, kao i za valorizaciju turističkih potencijala Glavnog grada.

Gradonačelnik je u tom cilju predložio organizaciju manifestacije „Dani izraelske kulture u Podgorici“, u okviru DEUS-a i implementaciju potpisanog Protokola o saradnji između Podgorice i Jerusalima, kroz definisanje i određivanje dinamike realizacije konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata.

Ambasador Orjan je izrazio zadovoljstvo što postoji širok spektar mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa Glavnim gradom i istakao da su polja kulture, nauke, arheologije i turizma najinteresantnija i najkonkretnija za razne vrste inicijativa u tim oblastima.

On je na kraju iskazao uvjerenje da će uspješna realizacija konkretnih projekata biti veoma značajna i stimulativna za produbljivanje saradnje između Podgorice i Izraela i u mnogim drugim važnim oblastima.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Podrzavam
12.03.2015. 20:20

i kamo srece da imamo bolje odnose sa Izraelom. Mislim da bi i sto se tice poljoprivrede mogli imati bolju saradnju sa njima i uciti od njih.

1
0