Abiznis

Cetinje: Primjedbe i sugestije za izgradnju žičare dostavljati do 27. marta

Javna rasprava o Nacrtu koncesionog akta i ugovora za projekat izgradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, počela je danas i trajaće do 27. marta.
Cetinje: Primjedbe i sugestije za izgradnju žičare dostavljati do 27. marta
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da javna rasprava podrazumijeva organizovanje tri okrugla stola, u Opštini Kotor, Prijestonici Cetinje i Ministarstvu.

Okrugli sto u Kotoru biće organizovan u utorak u palati Bizanti u Starom gradu u 14 sati, a na Cetinju u srijedu u sali Skupštine Prijestonice u 11 sati.

“Okrugli sto za stručnu i zainteresovanu javnost održaće se u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma 27. marta”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su pozvali građane, opštine, naučne i stručne institucije, zainteresovane organizacije i civilni sektor da učestvuju u javnoj raspravi.

Primjedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se na e-mail javna.rasprava@mrt.gov.me, ili preko arhive Ministarstva.

Projekat žičare Kotor-Lovćen-Cetinje, koji će se realizovati kroz model privatno-javnog partnerstva, putem koncesije, vrijedan je ukupno 47 miliona EUR. Od te sume 36,7 miliona opredijeljeno je za samu gradnju žičare, 9,7 miliona za gradnju stanica i međustanica, a ostatak za proces eksproprijacije i ostale troškove.

Italijanska kompanija DBA grupa, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), izradila je studiju izvodljivosti čitavog projekta.

Portal Analitika