Abiznis

Pejović sjutra uplaćuje 10 miliona za KAP

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović sjutra će uplatiti još 10 miliona eura za Kombinat aluminijuma. Ipak, Pejoviću je za šest mjeseci produžen rok za uplatu ukupnog iznosa za kupovinu KAP-a.
Pejović sjutra uplaćuje 10 miliona za KAP
Portal AnalitikaIzvor

Odbor povjerilaca Kombinata aluminijuma dao je saglasnost na novi aneks ugovora o kupoprodaji KAP-a, kojim je predviđeno da se Pejoviću za šest mjeseci produži rok za uplatu preostalog iznosa za kupovinu KAP-a.

Kako je za Televiziju Crne Gore saopštio stečajni upravnik, Pejoviću je dat rok od pet dana da pored prethodna četiri miliona uplati i ratu od 10 miliona eura.

Za aneks ugovora glasala su dva člana Odbora povjerilaca, dok se predstvanik CEAK-a nije izjasnio.

Pejović je za Televiziju Crne Gore saopštio da na računu ima spremnih 10.020.000 miliona eura.

"Ja želim da se imovina KAP-a prepiše na Uniprom, a da se, kada stečajni sudija i upravnik završe dokumentaciju, koja je predviđena mojom ponudom, ja istog momenta uplatim preostalih 13.800.000 eura", saopštio je Pejović.

Podsjetimo Uniprom od 19. jula prošle godine upravlja KAP-om, a do sada je na ime kupoprodajne cijene uplatio četiri od 28 miliona eura.

Nikšićkom preduzeću do kraja sedmice ističe rok za plaćanje preostalih obaveza, koji je jednom već pomjeran zbog sudskih procesa.

Uniprom, u vlasništvu biznismena Veselina Pejovića, dostavio je prošle sedmice zahtjev Privrednom sudu da se poštuju ugovorene obaveze stečajne uprave sa tom kompanijom o kupoprodaji imovine KAP-a, koju želi da preuzme bez ikakvih tereta.

(RTCG)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.