Finansije

Predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore na sajmu nekretnina u Kanu

U okviru sajma nekretnina MIPIM 2015, koji se održava u Kanu, na prezentaciji „Crna Gora – investicije, projekti i mogućnosti“ investicione potencijale Crne Gore danas su predstavili ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, te predstavnici kompanija koje realizuju i namjeravaju da realizuju investicione projekte u Crnoj Gori - Porto Montenegro, Luštica Bay, Portonovi, Atlas Grupa i Montrose.
Predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore na sajmu nekretnina u Kanu
Portal AnalitikaIzvor

Tokom prezentacije ministar Gvozdenović je naglasio da Crna Gora drži lidersku poziciju u regionu kada je riječ o visini stranih direktnih investicija, a prisutne je upoznao i sa novim Vladinim mjerama i olakšicama koje su usvojene, a sve u cilju kreiranja što povoljnijeg i atraktivnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.   U skladu sa težnjama Crne Gore izvršene su izmjene i dopune u zakonskoj regulativi o PDV-u, porezu na nepokretnosti, zakonu o strancima, kao i zakonu o uređenju prostora.

Gvozdenović je istakao da je fokus aktivnosti i pažnje u velikom dijelu usmjeren na uravnoteženje regionalnog razvoja Crne Gore,  gdje veliku šansu vidimo upravo u razvoju zone Bjelasice i Komova, na kojoj je predviđena realizacija osam novih planinskih rizorta orijentisanih na cjelogodišnje poslovanje, u skladu sa međunarodnim standardima planiranja, izgradnje i upravljanja. Akcenat je stavio na razvoj visokokvalitetnog turizma kao ključne odrednice crnogorskog razvoja i kao jedinstven prostor sa akcentom na sjever, područje Bjelasice i Komova i Durmitorsko područje.

U okviru prvog dana programa MIPIM 2015, ministar Gvozdenović je učestvovao na ručku za investitore koji je organizovan u okviru Re-invest samita na temu ’’Strategije razvoja nekretnina u svijetu koji se mijenja’’, na kojem su vodeći investitori u sektoru nekretnina razgovarali o ključnim pitanjima i novim razvojnim trendovima u ovoj oblasti.

MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina koji je poznat po svojoj reputaciji i jedinstvenom prisustvu velikog broja zemalja i okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući im prisustvo na najvećoj izložbi razvojnih projekata koja učesnicima nudi informacije o tome gdje i kada ulagati u tržišta, kako ući u partnerstvo, upoznavanje sa razvojnim inovacijama u oblasti nekretnina, sa akcentom na finansije, arhitekturu i održivost, kao i mogućnost susreta sa ključnim investitorima.

MIPIM je mjesto za upoznavanje vodećih partnera i potencijalnih investitora iz preko 90 država svijeta. Ovogodišnji sajam je okupio preko 20.000 posjetilaca, uključujući više od 4.200 predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupacija.

Delegacija Crne Gore, predvođena ministrom Gvozdenovićem, učestvuje na međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM 2015 od 10. do 13. marta. Na crnogorskom štandu su izloženi projekti i investicioni potencijal Crne Gore u oblasti nekretnina.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.