Region

Gradonačelnici Smedereva 15 mjeseci zatvora zbog uzimanja mita

Sudsko vijeće Višeg suda u Smederevu u Srbiji, kojim je predsjedavao sudija Dragoslav Milanovića, u ponovljenom postupku potvrdilo je svoju prvobitnu presudu gradonačelnici Smedereva dr Jasni Avramović i izreklo kaznu zatvora od 15 mjeseci zbog primanja mita.
Gradonačelnici Smedereva 15 mjeseci zatvora zbog uzimanja mita
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Vijeće je, kako stoji u obrazloženju presude, utvrdilo da je ona kao ljekarka infektološkinja smederevske bolnice, omogućila pojedinim pacijentima sticanje nelegalnih penzija, a za uzvrat primila novac, počinivši time krivično djelo primanja mita u produženom trajanju.

Ponavljanje postupka je uslijedilo nakon rješenja Apelacionog suda u Beogradu, poslije izjavljene žalbe optužene Jasne Avramović. Saslušani su novi svjedoci, a dokazni postupak je ovoga puta izveden čitanjem. I tužilaštvo i odbrana ostali su pri stavovima izrečenim tokom prvog postupka koji je okončan početkom juna prošle godine osuđujućom presudom.

„Viši sud nije poštovao odluku Apelacionog suda, nije mogao da se izdigne iznad politike. Jer, ovo je politička odluka, sramotna za Viši sud i za pravosuđe. Jedino dobro je što se više nećemo vraćati ovom sudu. Apelacija će reći završnu riječ, jer ja ću se, naravno, žaliti“, rekla je gradonačelnica Smedereva po izlasku iz sudnice.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika