Društvo

VUKIĆEVIĆ: Mećave otežavaju čišćenje puteva i snadbijevanje strujom

Sniježne mećave i neprohodni putevi značajno otežavaju uredno snadbijevanje strujom na Žabljaku, pa je na desetina durmitorskih sela zavejano. Kako kaže za Portal Analitika predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević, iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmlogiju najavljuju za danas u sjutra jak sjeverni vjetar, pa se ni centar Žabljaka ne može osigurati od nestanka struje, a održavanje puteva je sve teže.
VUKIĆEVIĆ: Mećave otežavaju čišćenje puteva i snadbijevanje strujom
Portal AnalitikaIzvor

U Crnoj Gori najviše snijega ima upravo na Žabljaku, gdje je jutro izmjereno 156 centimetara sniježnog pokrivača. Za sada, kaže prvi čovjek Opštine, nije bilo većih kvarova na dalekovodima, ali su okolna sela i dalje zavejena – bez struje, a motornim sankama se teško prilazi.

-Imali smo sreće da do sada nije bilo većih kvarova na dalekovodima. Imamo informaiciju da će se danas intezivno raditi da lokala sela dobiju struju. Nažalost, mi moramo da čekamo se vrijeme stabilizuje jer se motornim sankama teško prilazi tim mjestima, zato što snijeg otežava kretanje, saopštio je u izjavi za Portal Analitika predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

0603zabljak

Na većini puteva u Crnoj Gori saobraćaj je u prekidu zbog intenzivnih padavina i nepovoljnih vremenskih uslova. Na Žabljaku su prohodne samo glavne gradske ulice.

-Trebalo bi da se za dva - tri sata putevi osposobe za saboraćaj. Put prema Šavniku je veliki problem, jer su kod tunela veliki snjegovi i trebaće više vremena da se to mjesto osposobi. Mećave kod tunela otežavaju putarima da put čise, ali i održavaju, kaže Vukićević.

Iz Zavoda za hidrometerologiju i seizmologiju su najavili za danas i sjutra veliku mećavu. Vukićević kaže da su sve službe na terenu, te da očekuju komplikacije.

-Naše službe su u stanju pripravnosti. Mi smo jutros krenuli da čistimo najuži gradski dio, kako bi se ulice raščistile. Sada krećemo prema okolnim naseljima i selima. Sve što smo radili u prethodnom periodu, nažalost ne  važi. Sela su bila prohodna, ali sada moramo raditi sve ispočetka zbog loših vremenskih uslova, dodaje Vukićević.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.