Društvo

Autorka ostala bez honorara jer se novski Karneval raspao

Povodom reakcija na spaljivanje karnevala na završnoj manifestaciji „Praznika mimoze", kada karnevalska lutka nije opravdala traženu funkciju, u JUK Herceg festu zbog toga izražavaju žaljenje.
Autorka ostala bez honorara jer se novski Karneval raspao
Portal AnalitikaIzvor

Pogotovo zato što su, kako saopštavaju, bili ponosni organizacijom cjelokupnog festivala koji je ovim, na samom kraju, dobio nepotrebnu, nepredvidljivu i svakako neželjenu mrlju.
- Prema ustaljenoj praksi komisija JUK Herceg fest je odabrala tekst za izvođenje na ceremoniji suđenja Novskom Karnevalu, dostavila ga trojici mogućih autora na izradi karnevala radi ponude. Od tri prispjele ponude za izradu Karnevala odlučeno je da se prihvati ponuda akademske vajarke Tanje Topuzoske iz Podgorice, kao finansijski najpovoljnija, a koja je prema ponuđenoj i prihvaćenoj skici dobro predstavila u tekstu opisanog Karnevala - navode iz „Herceg festa".
Sve pripreme oko organizacije završnog dana 46. Praznika mimoze su obavljene besprekorno, ali je problem nastupio prilikom transporta lutke iz Podgorice, gdje je rađena, do luke Škver, jer je prilikom transporta došlo do djelimičnog oštećenja lutke.
- Kako autor nije ispoštovao stav 2. Ugovora, čime ovaj posao smatramo nezadovoljavajuće izvedenim, to ni JUK Herceg fest kao naručilac nije u obavezi da isplati ugovoreni honorar.

U pitanju je splet nepredvidljivih okolnosti koje su dovele do oštećenja lutke i dijelimo nezadovoljstvo što je time pokvaren završni ceremonijal Praznika mimoze - saopštava urednik pozorišnih i muzičkih programa „Herceg festa".

Tekst i foto: radio Jadran

Portal Analitika