Politika

ĐONOVIĆ: LSCG formirao prvu vladu u sjenci, današnja opozicija nezrela

Bivši predsjednik i poslanik LSCG-a Ranko Đonović kazao je za Portal Analitika da je prva vlada u sjenci u Crnoj Gori formirana od strane LSCG 1993. godine a ne 2003. kako su objavili pojedini mediji ističući da je njen zadatak bio da utiče na tadašnju vladu i preusmjeri je sa svog pogubnog puta. Đonović je rekao da aktuelne priče opozicije o formiranju vlada u sjenci podsjećaju na komediju i da ova opozicija ne može da smijeni ništa i nikoga i da samo pomažu vlasti svakim svojim političkim potezom.
ĐONOVIĆ: LSCG formirao prvu vladu u sjenci, današnja opozicija nezrela
Portal AnalitikaIzvor

- Prva vlada u sjenci u Crnoj Gori formirana je od strane LSCG 1993 - 94. godine a ne 2003 godine kao je prije par dana objavio jedan medij. Ta vlada imala je istovjetan broj ministarstava kao i tadašnja vlada republike Crne Gore. Po statutu vlada se zvala Veliki kabinet LSCG i imala je zadatak da svojim prijedlozima zakona, odlukama, rezolucijama i konkretnim političkim aktivnostima utiče na tadašnju crnogorsku vladu i preusmjeri je sa svog pogubnog puta na put razuma. Mi nijesmo htjeli da postojećoj vladi pravimo probleme, već da joj pomognemo i usmjerimo je na pravi put – kazao je Đonović za Portal Analitika.

On ističe da nažalost tada nije bilo dovoljno razuma i da je “Crna Gora tada bila potpuno gluva i slijepa za razum i dobro”.

Bivši predsjednik LSCG-a smatra da se posljedice tih društvenih bolesti koje traju 25 godina danas vide  u “crnogorskoj nezreloj a politički bolesnoj opoziciji”.

- Ova opozicija ne može da smijeni ništa i nikoga već uništava samu sebe, nanosi štetu Crnoj Gori i nesebično pomažu ovoj vlasti na svakom mjestu i svakim svojim političkim potezom. Tako to mora i da bude kada se u prvom planu prepoznaje strast za vlašću sa jednim prepoznatljivim političkim programom – mržnjom i to prema vlasti ili preciznije prema jednom čovjeku. Ova opozicija ne zna da li će da izađe na ulice sa 400 000 ljudi, ili će sa svojim “Tajsonima” ulaziti u zgrade vlade ili će formirati vladu nacionalnog spasa, jedinstva ili će bojkotovati  parlament – kazao je  Đonović koji naglašava da ga opozicija podsjeća na davljenika.

-  Koji polovinu dana pliva u jednom pravcu a drugu u suprotnom pa kad se dezorjnetisan dozove  pameti vidi da se ne mrda smjesta a voda mu već ulazi u usta. Stalno viče okolini ne talasaj nesvjestan činjenice  da on sam najviše talasa i time sebe davi – smatra Đonović.

On navodi da će ubrzo biti oko 60 partija koje najavljuju formiranje svojih vlada u sijenci.

- Ako znamo da nam za svaku vladu treba 20 ministara, predsjednik, potpredsjenik i sve što ide uz njih nije teško izračunati da će nam prihvaliti građana za sve te funkcije. Pa će partije kojima to nije strano u svom program prići uvozu ministara iz okolnih država. Evo i stranka penzionera će imati svoju vlada. Sve to ipak podsjeća na komediju “Balkanski špijun” više nego na ozbiljan politički posao. Da nije isuviše ozbiljno bilo bi itekako komično – poručio je Đonović.

 

B.K.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nebojša,danu bio veseo..
04.03.2015. 21:50

...pojasni taj boljitak-od "narodne sloge"? Na koju si "narodnu slogu" mislio:" eli onu iz 1942(Blažo Đukanović i Krsto Zrnova Popović);eli na "drugu narodnu slogu"iz 1996 (Slavko Perović-zvani Mirko i Novak Kilibarda zvani Slavko); ili na "treću narodnu slogu" iz 2012(Medo medeni,Manda mandalo i company?

0
1
N Nebojsa
04.03.2015. 12:04

Podrzavam stavove gospodina Djonovica uz podsjecanje da od Narodne Sloge, u Crnoj Gori, nema do dana danasnjeg realne, istinske opozicije, vec su svi odreda igraci sistema kojeg je stvorio prvo jedinstveni DPS a kasnije DPS SDP koalicija.

3
0
B Banja Kaluđerović
04.03.2015. 08:10

Ranko je jedan od rijetkih političara bez putera na glavi1 Zato i poše ovako iskreno a bogami i živu ISTINU! lscg je ISTORIJA!

5
3
O OK.
04.03.2015. 10:09

Sva tri komentara su ISTINITA samo da dodam sa 100% sigurnosti da ce i Ranko brzija dana biti ISTORIJA -vjerujem da ce Milo jos neko vrijeme opstati na KRILIMA premijera Vucica , zivi bili pa videli -pitajte ANALITIKU kako pogadjam sve oko NATA pitajte koje odjen prvi spomenujo NJEMCE FRANCUZE I TALIJANE da nijesu za NATO kada ovi se slikahu sa Slovencima LUKSEMBURGOM MADSJARIMA HRVATIMA za logistiku nata --jos pridje17 . dana pitajte pitajte urednika , Ranko nece dugo poslije novih dogadjaja NATA ollanda JUNKERA ,,itd,,, Sada ce se svi OBRUSITI na Crnu Goru moramo traziti spas u SRBIJU nema nam druge Milo je dobar sa Vucicem tako bit ce sve OK.

1
4
E E moj Đonoviću,odavno je ..
03.03.2015. 17:58

...poznato-da sve što je nezrelo-brzo se otrese o podinu i uvene-ka vi(liberali) u jedan vakat? Jer ,"nije svako ture za vezira"-"niti za svaku tičicu šenica"?

2
13
B Baldo
03.03.2015. 14:38

E moj Đonoviću, što to pominješ! Pa poslije ste Slavko, a i ti, sve te iz tzv. Vlade proglasili izdajnicima i isćerali. Slavko je otišao za Prag a ti u građevinare, a ovi izbačeni sa svim članstvom na ledinu! Ovo sumnjam da će proći cenzuru!

17
12