Politika

ĐONOVIĆ: LSCG formirao prvu vladu u sjenci, današnja opozicija nezrela

Bivši predsjednik i poslanik LSCG-a Ranko Đonović kazao je za Portal Analitika da je prva vlada u sjenci u Crnoj Gori formirana od strane LSCG 1993. godine a ne 2003. kako su objavili pojedini mediji ističući da je njen zadatak bio da utiče na tadašnju vladu i preusmjeri je sa svog pogubnog puta. Đonović je rekao da aktuelne priče opozicije o formiranju vlada u sjenci podsjećaju na komediju i da ova opozicija ne može da smijeni ništa i nikoga i da samo pomažu vlasti svakim svojim političkim potezom.
ĐONOVIĆ: LSCG formirao prvu vladu u sjenci, današnja opozicija nezrela
Portal AnalitikaIzvor

- Prva vlada u sjenci u Crnoj Gori formirana je od strane LSCG 1993 - 94. godine a ne 2003 godine kao je prije par dana objavio jedan medij. Ta vlada imala je istovjetan broj ministarstava kao i tadašnja vlada republike Crne Gore. Po statutu vlada se zvala Veliki kabinet LSCG i imala je zadatak da svojim prijedlozima zakona, odlukama, rezolucijama i konkretnim političkim aktivnostima utiče na tadašnju crnogorsku vladu i preusmjeri je sa svog pogubnog puta na put razuma. Mi nijesmo htjeli da postojećoj vladi pravimo probleme, već da joj pomognemo i usmjerimo je na pravi put – kazao je Đonović za Portal Analitika.

On ističe da nažalost tada nije bilo dovoljno razuma i da je “Crna Gora tada bila potpuno gluva i slijepa za razum i dobro”.

Bivši predsjednik LSCG-a smatra da se posljedice tih društvenih bolesti koje traju 25 godina danas vide  u “crnogorskoj nezreloj a politički bolesnoj opoziciji”.

- Ova opozicija ne može da smijeni ništa i nikoga već uništava samu sebe, nanosi štetu Crnoj Gori i nesebično pomažu ovoj vlasti na svakom mjestu i svakim svojim političkim potezom. Tako to mora i da bude kada se u prvom planu prepoznaje strast za vlašću sa jednim prepoznatljivim političkim programom – mržnjom i to prema vlasti ili preciznije prema jednom čovjeku. Ova opozicija ne zna da li će da izađe na ulice sa 400 000 ljudi, ili će sa svojim “Tajsonima” ulaziti u zgrade vlade ili će formirati vladu nacionalnog spasa, jedinstva ili će bojkotovati  parlament – kazao je  Đonović koji naglašava da ga opozicija podsjeća na davljenika.

-  Koji polovinu dana pliva u jednom pravcu a drugu u suprotnom pa kad se dezorjnetisan dozove  pameti vidi da se ne mrda smjesta a voda mu već ulazi u usta. Stalno viče okolini ne talasaj nesvjestan činjenice  da on sam najviše talasa i time sebe davi – smatra Đonović.

On navodi da će ubrzo biti oko 60 partija koje najavljuju formiranje svojih vlada u sijenci.

- Ako znamo da nam za svaku vladu treba 20 ministara, predsjednik, potpredsjenik i sve što ide uz njih nije teško izračunati da će nam prihvaliti građana za sve te funkcije. Pa će partije kojima to nije strano u svom program prići uvozu ministara iz okolnih država. Evo i stranka penzionera će imati svoju vlada. Sve to ipak podsjeća na komediju “Balkanski špijun” više nego na ozbiljan politički posao. Da nije isuviše ozbiljno bilo bi itekako komično – poručio je Đonović.

 

B.K.

Portal Analitika