Politika

Jasavić će zatražiti kontrolno saslušanje Sudskog savjeta

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić zatražiće kontrolno saslušanje članova Sudskog savjeta, koje je birala Skupština CG kao i predsjednika Sudskog savjeta, iz razloga što, prema navodima medija, Sudski savjet nije dozvolio prisustvo javnosti na raspravi, povodom žalbe sutkinje Privrednog suda Nataše Bošković na odluku Disciplinske komisije Sudskog savjeta.
Jasavić će zatražiti kontrolno saslušanje Sudskog savjeta
Portal AnalitikaIzvor

Ovo iz razloga što bi Skupština Crne Gore preko nadležnog radnog tijela trebalo da se upozna sa razlozima zbog  kojih je Sudski  savjet zabranio prisustvo medijima  i predstavncima NVO raspravi. Prema Po­slov­niku o radu  Sud­skog sa­vje­ta,  sjed­ni­ce di­sci­plin­ske ko­mi­si­je su jav­ne, a jav­nost sa ras­pra­ve se mo­že is­klju­či­ti sa­mo na za­htjev su­di­je pro­tiv ko­jeg je po­kre­nut disci­plin­ski po­stu­pak, što sudija Bošković nije zahtijevala. Takođe,  Ustav  Crne Gore i Evropska konvencija o ljudskim pravima, predviđaju da svako ima pravo na pravično, javno i fer suđenje, saopšteno je iz Pozitivne.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m max
02.03.2015. 18:52

Da bi.da i ova glumica,zavrsi predstavu.Svako joj je izlaganje,teatar,drama,tragedija.Bogu fala,pa su ga utulili,kvazi opozicionari.Kad god je trebalo,noz u ledja kolegama.Pa nam prodaju,rog za svijecu,da ne kazem nesto drugo.Prazna prica,bezidejnost,neprincipijelnost,nekonzistentnost.Politicki pluskvamperfekat...

4
0