Politika

Gojković uoči sjednice Glavnog odbora: SNP više ne funkcioniše

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Obrad Gojković danas će na sjednici Glavnog odbora saopštiti da li napušta tu stranku.
Gojković uoči sjednice Glavnog odbora: SNP više ne funkcioniše
Portal AnalitikaIzvor

Gojković je za Blic Crna Gora, govoreći o raskolu u SNP, istakao da je nezadovoljan politikom partije koja je vođena u Herceg Novom i odnosom njenog šefa Srđana Milića prema izborima u tom gradu.

Miliću zamjera što tokom kampanje nije dolazio u Herceg Novi, i što je nakon izbora, bez lokalnih čelnika stranke, vodio pregovore o postizbornoj koaliciji sa Dušanom Radovićem Krušom, nosiocem liste „Izbor“.

Gojković ovo naglašava jer je Dušan Radović u više navrata oštro kritikovao lokalni SNP, a kasnije je napravio koaliciju sa DPS-om.

„Vodi se nejasna politika prema DPS-u. Glavni odbor ne može više da funkcioniše. Mislim da će u predstojećem periodu posebno važna biti uloga Kluba poslanika SNP u zaštiti izvornih principa partije, jer oni saopštavaju politički stav SNP pred licem javnosti“, poručio je Gojković.

Gojković će, kako se očekuje u javnosti, saopštiti Glavnom odboru da napušta stranku i da će se pridružiti Velizaru Kaluđeroviću i Nevenu Gošoviću, koji su takođe napustili partiju, ali su zadržali poslaničke mandate u Skupštini Crne Gore.

Portal Analitika