Politika

SNP napuštilo još 39 članova

Ostavke na sve funkcije u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore podnijelo je još 39 članova te stranke.
SNP napuštilo još 39 članova
Portal AnalitikaIzvor

"Nezadovoljni načinom kako je Srđan Milić organizovao i vodio Socijalističku narodnu partiju Crne Gore odlučili smo da, poslije višegodišnjeg zalaganja za uspjeh i napredak SNP-a Crne Gore podnesemo ostavke na sve funkcije i vratimo člansku kartu partije, koju smo od srca voljeli i za koju smo se svim srcem borili", navodi se u saopštenju sada već bivših članova SNP-a.

Nadaju se da se nikada više na političkoj sceni Crne Gore neće desiti da se jedan opozicioni politički subjekt dijeli zbog, kako kažu jednog čovjeka i njegove sujete.

"Čovjeku kojem nije bilo dovoljno prethodnih osam godina neuspješnog političkog djelovanja, već se opredijelio da tu poziciju pokriva i u naredne četiri godine, vodeći SNP putem bez povratka, zanemarujući činjenicu da je Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore neophodna hitna kadrovska obnova, podmlađivanje, savremeno organizaciono djelovanje i modernizacija kako na državnom, tako i na lokalnom niovu organizovanja", navodi se u saopštenju.

Kažu da je ključni problem - nesposobnost da se u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore prepoznaja ovakva stvarnost.

"Zato ćemo svoj dalji politički angažman usmjeriti ka ostvarivanju ideja i ciljeva koje je promovisao Aleksa Bečić, ubijeđeni da je spoj mladosti i iskustva dobitna kombinacija za Crnu Goru i sve njene građane", navodi se saopštenju.

SNP su napustili članovi Glavnog odbora: Slobodan Rakonjac, bivši odbornik u Skupštini Glavnog grada, Miodrag Živković, Milan Dujović, Ljiljana Maraš i odbornik Vladimir Čađenović.

Ostavke su podnijeli i članovi Odbora Glavnog grada:

Zoran Asanović

Radomir Berilaža

Novica Božović

Radojica Vujadinović

Milan Vujisić

Vojislav Vukašinović

Mitar Vuković, odbornik

Rade Vuković

Miomir Vulić

Mirko Glavatović

Mirko Drakulović

Radenko Ivanović

Slavka Ivanović

Rajko Kažić

Ranko Kalezić

Željko Kaluđerović

Žarko Knežević

Tomislav Krkeljić

Zoran Leković

Marina Lukačević

Vuksan Marković

Stanko Milić

Miladin Nikolić

Slobodan Nikolić

Veselin Pejović

Branko Popović

Velizar Radinović

Marko Radulović

Slobodan Spaić

Boban Tomić

Stevan Tomić

Đorđije Ulićević

Dragoljub Vidić

Miloš Vujošević

Podsjećamo da su ranije SNP napustili i članovi Glavnog odbora iz Podgorice: Neven Gošović, Velizar Kaluđerović, Vladimir Vujović, Zdenka Popović, Boris Bogdanović, Milica Kaluđerović, Danilo Šaranović, Đorđije Rašović i Dušan Kaluđerović.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika