Kultura

Ministarstvo kulture uputilo telegram povodom smrti Stojovića

Povodom smrti Milorada Stojovića, istaknutog kulturnog stvaraoca, Ministarstvo kulture je uputilo telegram saučešća porodici Stojović.
Ministarstvo kulture uputilo telegram povodom smrti Stojovića
Portal AnalitikaIzvor

- Smrt Milorada Stojovića, predstavlja veliki gubitak za crnogorsku kulturu, kojoj je ostavio u nasljeđe vrijedan stvaralački opus, potvrđenih estetskih dometa. Bio je jedna od najistaknutijih ličnosti crnogorske kulture i jedan od najznačajnijih kreatora vrijednosnog sistema, kako u književnosti tako i u kulturi uopšte. Pamtićemo ga kao vrsnog književnog kritičara i antologičara, pokretača edicija kojima su izvršene ključne sistematizacije i valorizacije našeg književnog nasljeđa – navodi se u telegramu.

Iz Ministarstva su navlei da “njegov kulturni angažman i stvaralaštvo izniklo iz crnogorske tradicije i savremenosti, svrstali su ga i u porodicu istaknutih crnogorskih kulturnih stvaralaca, čije djelo predstavlja nacionalnu dragocjenost”.

- Porodici i njegovim prijateljima neka je za utjehu i pamćenje to što je njegov životni put ovjenčan velikim i vrijednim stvaralačkim i ljudskim uspjesima. Ministarstvo kulture žali zbog njegovog odlaska i upućujemo iskrene izraze saučešća njegovoj porodici – stoji u telegram.

Portal Analitika