Politika

PEJOVIĆ: Za četiri godine donijećemo 185 zakona

Vlada je danas usvojila Predlog programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period od 2015. do 2018. godine, tokom kog je predviđeno donošenje 167 strateških dokumenata i 1.076 propisa, saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović, prenosi Mina.
PEJOVIĆ: Za četiri godine donijećemo 185 zakona
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pejović je rekao da se radi o najsveobuhvatnijem strategijskom dokumentu koji predstavlja aktivnosti Vlade u dijelu koji se odnosi na donošenje strategijskih dokumenata, zakona i podzakonskih akata i načina na koji će dalje graditi državnu admninistraciju kad je u pitanju potreba pregovaračkog procesa.

„Predviđeno je da u naredne četiri godine u Crnoj Gori bude donijeto 167 strategijskih dokumenata i 1.076 propisa od kojih je 185 zakona i 891 podzakonski akt“, kazao je on nakon sjednice Vlade.

Prema riječima Pejovića, 2015. godine je planirano 76 strategija, 350 raznih propisa, od čega 72 zakona i 278 podzakonskih akata.

„Predstoji nam još jedna intenzivna evropska godina, rad na usklađivanju sa pravnom tekovinom, velikim korpusom zakonskih akata koji sadrži više od 160 hiljada stranica i zbog toga ovaj Program pristupanja nudi strukturni pristup načina na koji ćemo se usklađivati sa onim što je evropsko pravo“, saopštio je Pejović.

Portal Analitika