Region

Predsjedništvo BiH razmatra da povuče ambasadora na konsultacije

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine razmatra mogućnost da, kao odgovor na odluku predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića o odgađanju slanja crnogorskog ambasadora u BiH, povuče svog ambasadora Denisa Latinovića na konsultacije u Sarajevo, saznaje Pobjeda.
Predsjedništvo BiH razmatra da povuče ambasadora na konsultacije
Portal AnalitikaIzvor

Takvu odluku, kojom bi se pojačala tenzija u odnosima dvije države, najveći organ BiH mogao bi da donese na sjednici koja bi trebalo da bude održana najvjerovatnije tokom ove sedmice nakon povratka člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića iz Rijada.

Izvor Pobjede iz Predsjedništva BiH je kazao da na odluci o recipročnoj mjeri veoma tvrdo insistira upravo Izetbegović.

- Vujanovićevu odluku smatramo ishitrenom i nepotrebnom i zbog toga će Predsjedništvo BiH najvjerovatnije donijeti odluku da se povuče  ambasador  Latinović  na konsultacije u Sarajevo. Takva  mjera će biti na snazi relativno kratko vrijeme – rekao je Pobjedin izvor.

Radio Slobodna Evropa  je ranije objavio da je takva  odluka  trebala da bude donesena na prošloj sjednici Predsjedništva, ali je, prema pouzdanim informacijama Pobjede, takav scenario spriječio predsjedavajući Predsjedništva Mladen Ivanić ubjedivši da tu  tačku ipak ne uvrsti u dnevni red.

Portal Analitika