Region

DODIK: Republika Srpska može bez BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je RS jedina zajednica u BiH koja može samostalno da funkcioniše.
DODIK: Republika Srpska može bez BiH
Portal AnalitikaIzvor

On je na taj način, izjaviom agenciji Srna, reagovao na tvrdnje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da Srpska ne može bez BiH.

“Izetbegović, kao stvarni kočničar svih dosadašnjih pokušaja bilo kakvog racionalnog dogovora u BiH, očigledno ne odustaje od svoje politike napada na Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo sa potpuno jasnim ciljem da pokuša da je destabilizuje i razbije političku strukturu u Srpskoj”, rekao je Dodik.

Lider Republike Srpske naveo je da Izetbegović u svojoj namjeri za saveznike prima i opoziciju iz Republike Srpske i to ne da bi se kreirala jedna opšta politika, već da bi ostvario svoje interese koji su jasno definisani još u knjizi njegovog oca “Islamska deklaracija”, koja predstavlja njegov politički manifest u borbi za centralizovanu BiH.

“Izetbegovićevo jedino političko oružje koga se ne odriče jeste pokušaj etabliranja političkog islama kojim bi izvršio majorizaciju Srba i Hrvata i centralizovao BiH. SNSD je odavno prozreo te Izetbegovićeve namjere koje on vješto pokušava da prikrije kroz priču i tobožnju brigu o proevropskim reformama”, rekao je Dodik.

Portal Analitika