Sci/Tech

Soni prodao 18,5 miliona konzola Plejstejšn 4

Japanska kompanija Soni prodala je do sada 18,5 miliona konzola Plejstejšn 4, od kojih čak četiri miliona tokom novogodišnjih praznika, saopštila je ta kompanija.
Soni prodao 18,5 miliona konzola Plejstejšn 4
Portal AnalitikaIzvor

"To je izuzetan uspjeh za te konzole", rekao je predsjednik Sonija Kazuo Hirai novinarima uoči otvaranja godišnjeg velikog međunarodnog sajma elektronike u Las Vegasu CES (International CES).

Soni je naveo da je prodaja igrica za PS4 i dalje solidna, s više od 81 milion prodatih primjeraka, dok se skoro 11 miliona ljudi pretplatilo na onlajn mrežu Plejstejšn plus, koja omogućava pristup preko te konzole televizijskim programima, filmovima, muzici i drugim digitalnim sadržajima.

Plejstejšn 4, pušten u prodaju krajem 2013, u trci je za korisnike s konzolama za video igre posljednje generacije poput Majkrosoftovog Xbox One, iz 2013, i Nintendovog Wii U iz 2012. godine.

Međunarodni salon elektronike CES (Consumer Electronics Show) održava se ove nedjelje u Las Vegasu, a na njemu će učestvovati vodeće kompanije i profesionalci svijeta iz te industrije.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika