Društvo

DAN: Soković lociran u Italiji, počeli pregovori o predaji

Srpske bezbjednosne službe locirale su Pljevljaka Gorana Sokovića (43), najbližeg saradnika Darka Šarića, u Italiji i pokušavaju da ga privole na predaju. Agenti pokušavaju, kao i u slučaju Šarića, da pregovaraju sa Sokovićem o uslovima predaje, potvrđeno je „Danu“ iz krugova bliskih njegovom advokatskom timu. Kako je rečeno, agenti Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA) presreli su, navodno, telefonski razgovor koji je Soković vodio sa teritorije Italije.
DAN: Soković lociran u Italiji, počeli pregovori o predaji
Portal AnalitikaIzvor

Nakon toga, istražitelji su stupili u kontekt sa bliskim saradnicima Sokovića koji se ne nalaze na optužnici specijalnog tužilaštva Srbije. Potom su počeli pregovori sa Sokovićem o njegovoj predaji. Cijeli postupak pregovora i potrage za njim bezbjednosne službe Srbije drže u strogoj tajnosti, a sagovornici „Dana“ tvrde da je samo pitanje dana kada će se Šarićeva desna ruka predati pravosudnim organima.

Posljednji podaci tih službi ukazuju da on u zadnje vrijeme živi na relaciji Italija Švajcarska. Dosadašnja istraga pokazala je da je odbjegli Pljevljak tokom bjekstva promijenio više zemalja, a pri prelasku granica koristio je falsifikovane pasoše. Tokom bjekstva, navodno je bio na vezi sa nekim od članova Šarićeve grupe, ali i samim Šarićem sve do dana njegove predaje.

Do Sokovićevog imena BIA je došla tokom prisluškivanja telefonskih razgovora koje je sa njim vodio Dragan Tošić, vođa Šarićeve grupe koja je djelovala u Sloveniji. Soković je 7. Februara 2010. Bio uhapšen u Crnoj Gori po potjernici iz Srbije, ali je pušten nakon četiri dana jer tada nije postojao sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore. Soković je ranije optužen da je uz Šarića bio glavni organizator kriminalne grupe. Pošiljke koje je on organizovao bile su otkrivene i već zbog toga je bio u nezavidnoj poziciji u klanu.

Izvor: Dan
Foto: blic.rs

 

Portal Analitika