Moda

Najpopularnija frizura koju obožavaju holivudske zvijezde

Trenutno je najpopularnija “wob” frizura, što je skraćeni naziv za talasasti bob (engl. wavy bob).
Najpopularnija frizura koju obožavaju holivudske zvijezde
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovu seksi frizuru u prethodnih par mjeseci popularizovale su holivudske ljepotice, a nakon što se s njom pojavila krajem godine glumica Dženifer Lorens, popularnija je nego ikad.

Zbog voba su mnoge slavne ljepotice ostale bez svojih zanosnih lokni i nisu zažalile jer je blago talasasti bob ne smo seksi, već i izuzetno jednostavan za održavanje.

Osim toga, sjajno stoji crvenokosim damama, što je dokazala Ema Stoun, brinetama poput Keri Vošington, ali i plavušama, a najbolji je dokaz pjevačica Tejlor Svift koja nikad nije imala bolju frizuru.

Prednost ove frizure je i ta što sobro stoji svima, bez obzira na to da li imaju ravnu ili prirodno talasastu kosu. Ne zahtijeva puno truda i vremena za održavanje. Najvažnije je da kosa izgleda pomalo neuredno pa nema potrebe gubiti mnogo vremena na uvijanje pramenova. Dovoljno je prespavati s dvije pletenice i ujutro kosu ukrotiti s malo spreja za teksturu i jednim potezom pegle za kosu. Frizuru zatim oblikujete prstima.

Za razliku od asimetričnog boba i piksi frizure, kod ove frizure neće doći do one čudne međufaze koja nastaje kako kosa raste. Stil šišanja voba prilično je minimalistički kad su slojevi u pitanju, a lepršava frizura zapravo je proizvod oblikovanja kose, a ne šišanja.

Ako želite da postignete neuredniju frizuru, bilo bi dobro da koristite sprej od morske soli za kosu, a za malo senzualnije i romantičnije talase, potrebno je koristiti kremu za kosu.

Izvor: tportal.hr; foto: b92.net

Portal Analitika