Društvo

Rastislav Vrbenski dobitnik Povelje “Ivan Crnojević”

Direktor Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) za Evropu i Centralnu Aziju Rastislav Vrbenski dobitnik je Povelje "Ivan Crnojević“ koja će biti dodijeljena u nedjelju, na svečanosti povodom 4. januara - Dana Prijestonice Cetinje
Rastislav Vrbenski dobitnik Povelje “Ivan Crnojević”
Portal AnalitikaIzvor

Kako je obrazloženo, Vrbenski, koji je donedavno obavljao dužnost stalnog koordinatora Sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, značajno gradsko priznanje zavrijedio je kontinuiranom podrškom i partnerstvom u brojnim aktivnostima sa gradskom upravom.

Povelju „Ivan Crnojević“ do sada su dobijali akademik Dušan J. Martinović, dr Novak Jovanović, slikar i karikaturista Luka Lagator, esejista i publicista Pavle Đonović, slikar Miodrag – Dado Đurić, reditelj Branislav Mićunović, umjetnik Dimitrije Popović i Fudbalski klub „Lovćen“.

Uz to, povodom obilježavanja 4. januara – Dana osnivanja Prijestonice Cetinje, u dva navrata dodijeljena su i priznanja grada. Prvi put, 2013. godine, priznanje su ravnopravno podijelili Vojska Crne Gore i ženska rukometna reprezentacija Crne Gore. Prošle godine, specijalno priznanje pripalo je ambasadorki Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Sju Kej Braun.

J.Đ.

Portal Analitika