Abiznis

BRAJOVIĆ: Značaj tunela Tivran je nemjerljiv novcem

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić danas su zvanično otvorili tunel Tivran na ulazu u taj grad na sjeveru Crne Gore.
BRAJOVIĆ: Značaj tunela Tivran je nemjerljiv novcem
Portal AnalitikaIzvor

- Tokom ove godine, u rekonstrukciji i poboljšavanju uslova na putevima u državi, završili smo obilaznicu oko Golubovaca, lokaciju Kuside sa 2,7 km treće trake, obilaznicu oko Nikšića, dionicu Pavino polje – Kovren, i na samom kraju otvaramo tunel Tivran - naveo je Brajović.

On je takođe rekao da je tunel već pušten u rad kako bi bili obezbijeđeni bolji uslovi u saobraćaju.

- Dužina poteza koji je rekonstruisan je 1.600 metara, a sam tunel 474 metra – kazao je Brajović.

Takođe je naveo da je procijenjena vrijednost radova bila je 4.440.000 eura, a da je na kraju radova ukupno ušteđeno oko 380.000 eura.

- Za pojedine djelove Crne Gore ovakvi projekti su od velikog značaja i ne može se mjeriti ni novcem sve ono što pospješuje bezbjednost i sigurnost naših građana – zaključio je on.

3012scekicPredsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić zahvalio je ministru Brajoviću i Savu Parači, direktoru Direkcije za saobraćaj, što su danas zvanično otvorili tunel Tivran za saobraćaj.

- Ovo je jako značajan infrastrukturni projekat. Nadam se da će i u buduće biti značajnijih ulaganja u bezbjednost saobraćaja na sjeveru Crne Gore, jer svi znamo koliko su putevi bitni za razvoj jedne države.

Šćekić je dodao kako će se razgovor o budućim infrastrukturnim projekatima nastaviti i da će oni biti izvedeni u predviđenom roku, te potcrtao da „izgradnja autoputa neće biti terent za izvođenje svih neophodnih radova na putevima na sjeveru Crne Gore“.

Portal Analitika