Podgorica

Dodijeljeno 30 hiljada eura ustanovama socijalne i dječije zaštite

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada donirao je 30 hiljada eura ustanovama socijalne i dječije zaštite, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Podgorice.
Dodijeljeno 30 hiljada eura ustanovama socijalne i dječije zaštite
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju je objašnjeno da su pomoć dobile ustanove socijalne i dječje zaštite, udruženja čija je djelatnost zaštita djece sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom i drugih rizičnih grupa, kako bi se poboljšao njihov rad.

Pomoć su, kako se navodi, dobili Dječji dom Mladost, Zavod Komanski most, Resursni centar za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom 1. jun, Resursni centar za djecu i mlade, JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, Centar za djecu i mlade Ljubović, kao i Prvo udruženje roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama.

Pomoć su takođe dobili i Udruženje roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju Staze, Udruženja roditelja i djece sa teškoćama u razvoju, NVO Pružite nam šansu, Udruženje paraplegičara Podgorice, Organizacija gluvih i nagluvih, Organizacija slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin, Savez civilnih invalida rata, Udruženje mladih sa hendikepom, Savez udruženja paraplegičara Crne Gore.

Iz Glavnog grada je saopšteno da su među organizacijama koje su dobile pomoć i Udruženje Roma - Podgorica, Paraolimpijski komitet, Udruženje multiple skleroze - Podgorica, NVO Dom nade, NVO Centar za prava djeteta Crne Gore, NVO Sigurna ženska kuća, NVO Korak po korak i Udruženje penzionera - Podgorica.

Portal Analitika