Abiznis

Radni praznici za inspektore: Kontrole fiskalnih računa i poreza na honorare

Tokom predstojećih praznika inspektori Poreske uprave intenziviraće provjere regularnosti poslovanja poreskih obveznika, sa posebnim fokusom na ugostiteljskim objektima u kojima se organizuju događaji zabavnog karaktera, najavljeno je iz Poreske uprave.
Radni praznici za inspektore: Kontrole fiskalnih računa i poreza na honorare
Portal AnalitikaIzvor

"Posebna pažnja biće usmjerena na kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih registar kasa, prometa akciznih proizvoda, kao i na kontrolu obračunatog poreza po osnovu ugovora o honoraru između organizatora programa i izvođača. Poštujući osnovne principe u radu Poreske uprave – neselektivnost i nultu stopu tolerancije na sivu ekonomiju, u svim slučajevima nepoštovanja propisa inspektori će primjeniti oštre kaznene mjere, od izricanja prekršajnih naloga do privremene zabrane obavljanja djelatnosti i zatvaranja objekata", ističe se u saopštenju Poreske uprave, dostavljenom Portalu Analitika.   

Najavljene aktivnosti Poreske uprave predstavljaju nastavak realizacije mjera na suzbijanju sive ekonomije i smanjenju poreskog jaza, sa ciljem zaštite budžetskih prihoda i uspostavljanja povoljnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

S.G. 

Portal Analitika