Društvo

VUKMIROVIĆ: Savjest mi je mirna, nijesam kriv za smrt bebe

Doktor Kliničkog centra Crne Gore Filip Vukmirović kazao je danas da mu je savjest mirna i da roditelje pokojne bebe iz Bijelog Polja može čistog obraza i mirne duše da pogleda u oči znajući da nije kriv za smrt njihovog djeteta.
VUKMIROVIĆ: Savjest mi je mirna, nijesam kriv za smrt bebe
Portal AnalitikaIzvor

On se zahvalio kolegama koji su se danas okupili ispred Instituta za bolesti djece, kako bi pružili podršku njemu i dr Ljubinki Dragaš.   

Vukmirović je kazao da se saosjeća sa bolom porodice Knežević povodom smrti njihovog djeteta i dodao da ima puno razumijevanje za želju da se smrt njihovog djeteta u potpunosti istraži i da se, ukoliko postoje krivci, oni procesuiraju i utvrdi njihova krivica.

„Krivac ne smijem biti samo jer nosim bijeli mantil, a smrt u bolnici apriori ne znači da je dr. Filip Vukmirović kriv. Takođe siguran sam i da porodica Knežević ne može imati satisfakciju ako se u ovom slučaju okrive i nevini ljudi. Ako se u ovom slučaju okrivi jedan dio doktora za koje se unaprijed zna da sa smrću novorođenčeta nemaju baš nikakve veze, pravda neće biti zadovoljena. Moram vam reći da čitavog života radim odgovorno, savjesno i pošteno i da mi je povodom ovog slučaja savjest mirna, da roditelje pokojne bebe mogu čistog obraza i mirne duše da pogledam u oči znajući da nisam kriv za smrt njihovog djeteta“, istakao je Vukmirović.

On je rekao da današnji skup ljekara ne smije biti usmjeren u pravcu pritiska na bilo koga, jer su prema njegovim riječima svi isti pred zakonom, nosili bijeli mantil ili ne.

“Da ne bi bilo nekih spekulacija moram da vas informišem  da sam i u policiji i u tužilaštvu naišao na jedan korektan i profesionalan pristup, što me i ohrabruje da vjerujem da eventualni pritisak i svojevrstan „lov na vještice“ ovdje neće dobiti optužujući epilog“, napomenuo je Vukmirović.

On je izrazio uvjerenje da će pravosudni sistem države, u prvom redu tužilaštvo, odraditi svoj posao do kraja objektivno i profesionalno, bez pritisaka niti od strane političara, niti od strane medija i NVO, a ponajmanje od strane zdravstvenih radnika i da će se u ovom slučaju doći do prave istine.  

“Jedino tako ću i dalje biti u službi zdravlja svih građana Crne Gore“, zaključio je Vukmirović

Portal Analitika