Turizam

Žabljak: Sve spremno za doček Nove

Na Durmitor je stigla oštra zima. Snijeg je obradovao turističke radnike Žabljaka jer su sve ostale pripreme za doček gostiju obavljene na vrijeme.
Žabljak: Sve spremno za doček Nove
Portal AnalitikaIzvor

"Najviše nas je obradovao snijeg, a što se tiče hotela oni su svi spremni i svi su otvoreni. U šest hotela i gotovo svim kafe barovima i restoranima u gradu i na skijalištima Javorovača i Savin kuk biće organozovan doček Nove godine i nadamo se da će svi koji posjete Žabljak predstojećih praznika biti prijatno iznenađeni kvalitetom usluge", kazao je direktor TO Žabljak, Boro Nikolić.

Gosti već stižu i sezona je počela na najljepši način. Sa snijegom, na Žabljak je danas stiglo i 200 malih rukometaša i rukometašica iz Nikšića, Bijelog Polja, Mojkovca, Kolašina i Cetinja u okviru Prvog novogodišnjeg festivala rukometa "Žabljak 2014", sa kojim je počeo rad moderne sportske dvorane na Žabljaku.

Organizator festivala je opština Žabljak a inicijativa je potekla od Rukometnog kluba "Trebjesa".

"Mi smo dali ideju da napravimo jednu zajedničku akciju promocije turizma i sporta na Žabljaku. Radili smo veoma brzo i mi i ljudi iz opštine Žabljak i mislim da po ovome što se vidi danas ovdje da smo u tome u potpunosti uspjeli. Ovo je izuzetan objekat i nadam se da će biti stalno u funkciji, jer bez njegovog stalnog rada nema uspjeha, nema sporta i nema turizma na Žabljaku", istakao je sekretar RK Trebjesa, Vesko Perović.

Dobrodošlicu učesnicima festivala poželio je predsjednik Žabljaka, Veselin Vukićević.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što sam u prilici da u ime našeg grada pozdravim sve učesnike festivala, a posebno mi je zadovoljstvo da smo danas na Žabljaku okupili budućnost našeg rukometnog sporta u obje konkurencije. Ovaj novogodišnji praznik sporta koji će ukrasiti rukometna mladost Crne Gore istovremeno je i najljepši povod za sportsko otvaranje i promociju novoizgrađene dvorane. Ovo je objekat sa kojim se sa pravom ponosimo a uvjeren sam da će i svima koji ovu dvoranu budu koristili biti inspiracija za najviše sportske domete", kazao je predsjednik Vukićević i zahvalio RK Trebjesa na divnoj inicijativi za organizaciju festivala.

Namjera organizatora je da novogodišnji festival rukometa na Žabljaku postane tradicija.

Na Žabljaku je trenutno dvadesetak santimetara snijega, a putevi prema ovom turističkom centru su prohodni.

rtcg.me

Portal Analitika