Abiznis

Coca-Cola ukida preko hiljadu radnih mjesta

Coca-Cola planira da u narednim sedmicama ukine od hiljadu do dvije hiljade radnih mjesta na globalnom nivou, objavio je Wall Street Journal (WSJ).
Coca-Cola ukida preko hiljadu radnih mjesta
Portal AnalitikaIzvor

Ukidanje radnih mjesta dio je programa rezanja troškova Coca-Cole vrijednog tri milijarde USD, kojeg je kompanija najavila u oktobru, nakon što je zabilježila pad dobiti u trećem tromjesečju od 14 odsto, prenosi Bankamagazin.

Očekuje se da će rezanje najviše pogoditi sjedište kompanije u Atlanti, kao i njene regionalne centre u svijetu, gdje bi više od deset odsto korporativnog osoblja moglo izgubiti radno mjesto.

Sektor kompanije za punjenje i distribuciju, koji zapošljava više od 85 odsto od ukupno preko 130 hiljada zaposlenih, ostao je za sada uglavnom pošteđen, piše WSJ.

Iz Coca-Cole su saopštili da je kompanija obavijestila zaposlene da će restrukturiranje uticati na radna mjesta, ali nije potvrđen procijenjeni broj smanjenja radnih mjesta.

Coca Cola takođe uvodi i strožiju kontrolu potrošnje pa traži od rukovodilaca da vožnju limuzinama zamijene taksijima, a otkazala je i božićnu proslavu za analitičare s Wall Streeta.

Portal Analitika