Društvo

Fizički obračun Stanišića i Kaluđerovića u parlamentu

Između Obrada Miša Stanišića poslanika Demokratske partije socijalista i Velizara Kaluđerovića poslanika Socijalističke narodne partije došlo je večeras do manjeg fizičkog obračuna u zgradi Skupštine.
Fizički obračun Stanišića i Kaluđerovića u parlamentu
Portal AnalitikaIzvor

Kako saznaje Portal Analitika pomenuti poslanici su se fizički sukobili u prostorijama parlamenta nakon teških riječi koje su uputili jedan drugome.

Sukob Stanišića i Kaluđerovića uslijedio je nakon rasprave o slanju crnogorskih vojnika u misiju u Avganistanu. Prvo su se verbalno sukobili tokom rasprave, a zatim su raspravu nastavili u holu parlamenta nakon čega je došlo i do fizičkog obračuna između njih dvojice.

Do sukoba poslanika je došlo nakon što je poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao da je odluku o smjeni direktora ANB Bora Vučinića donio uži krug ljudi u DPS-u. Bulatović je na kraju svog izlaganja konstatovao da je “možda u krivu ali mislim da nije”.

Kaluđerović je na tu Bulatovićevu konstataciju prokomentarisao "Potpuno si u pravu Peđa".

Nakon toga Obrad Stanišić mu je sa svog poslaničkog mjesta dobacio "da sjedi na dvije stolice" i da su Kaluđerović i Bulatović “ista ekipa”.

Kaluđerović je Stanišiću poručio da prestane da dobacuje, na što ga je poslanik DPS-a u nekoliko navrata nazvao “splačinom”.

Kaluđerović se nakon toga zaletio na kolegu, a teži incident spriječili su ostali poslanici koji su ih razdvojili.

Do koškanja je došlo i u holu Skupštine, ali tenzije su spriječili ostali poslnici koji su Kaluđerovića odveli u prostorije poslničkog kluba SNP-a.   

Portal Analitika