Abiznis

Ispunjeni uslovi za ugovor sa Abu Dhabi fondom za razvoj

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Hafsom Al Ulamom. U dužem i srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Al Ulama iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, i iskazali spremnost za unaprjeđenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.
Ispunjeni uslovi za ugovor sa Abu Dhabi fondom za razvoj
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Zajednički je konstatovano da su ispunjeni svi uslovi da se pristupi potpisivanju ugovora sa Abu Dhabi Fondom za razvoj. Ambasador Al Ulama izrazila je zadovoljstvo svim dosadašnjim inicijativama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i izrazila spremnost da ih podrži, posebno uključivanje mladih stručnjaka iz Crne Gore u istaživačke projekte koji se odnose na primjenu novih tehnologija u poljoprivredi. Ambasador Al Ulama pozvala je ministra Ivanovića da posjeti Emirate.

Ministar Ivanović upoznao je ambasadroku Al Ulama sa aktivnostima ministarstva u oblasti poljoprivrede, predstavio predloge projekata u oblasti proizvodnje hrane, vode i agroindustrije.

Izraženo je obostrano interesovanje za dalje jačanje upostavljenih veza.

 

Portal Analitika