Društvo

Luštica: Bolnici u Risnu donacija za kupovinu aparata

Nastavljajuci praksu doniranja finansijskih sredstava javnim medicinskim ustanovama, kompanija Luštica Divelopment AD uputila je finansijsku pomoć Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu, u iznosu od 5.270 eura, saopšteno je iz te kompanije.
Luštica: Bolnici u Risnu donacija za kupovinu aparata
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Novac će biti usmjeren naq kupovinu neophodne medicinske opreme za potrebe odjeljenja za Fizikalnu medicinu, koja uključuje aparat za presoterapiju, ultrazvučni aparat i eko medico H– za horizontalnu terapiju.

“Razumijevajući potrebu zdravstvenog sistema Crne Gore za unapređenjem usluga korisnicima, kao društveno odgovorna kompanija proširili smo djelokrug organizacija kojima upućujemo finansijsku podršku i na javne zdravstvene ustanove, a tako će biti i ubuduće”,saopštila je Bojana Šaranović iz marketinga Luštice Divelopment.

Direktor bolnice dr Milić Jauković zahvalio se Luštici Divelopment na „humanom gestu i razumijevanju za ekonomske probleme u zdravstvu, posebno ove bolnice”.

„Vaša i uopšte podrška institucija i ljudi spremnih da pomognu i daju značaj poslu koji obavljamo, zaista nam puno znači u naporima da obezbijedimo veći nivo kako zdravstvenih usluga i komfora pacijenata tako i uopšte ambijenta u kojem poslujemo“, naveo je dr Jauković.

JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirirgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“, izgrađena 1941. godine, je jedina bolnica za koštano-zglobna oboljenja u Crnoj Gori a posjeduje i Neurohirurško i Neurološko odjeljenje sa Fizikalnom terapijom.

Luštica Divelopment je već prepoznata kao društveno odgovorna kompanija budući da svake godine finansira kulturne, sportske i druge organizacije i događaje, javne ustanove i nevladina udruženja, kojima je finansijska pomoć neophodna.

Sa Opštinom Tivat Luštica Divelopment je nedavno potpisala Ugovor o sponzorstvu u 2015. godini vrijedan 150 hiljada eura, čime će nastaviti da pruža podršku razvoju lokalne zajednice.

U protekle četiri godine Luštica Divelopment uložila je više od pola miliona eura u društveno odgovorne projekte u više crnogorskih gradova,uključujući i Tivat, od čega u ovoj godini više od 200 hiljada.

Do kraja godine kompanija će uputiti donaciju i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore a nedavno je bila donator Odjeljenju neonatologije u Opšte bolnice Kotor.

Portal Analitika