Društvo

Admiral Samardžić obišao Planinski bataljon

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić sa saradnicima posjetio je danas Planinski bataljon Brigade kopnene vojske u Pljevljima, gdje je sa pripadnicima te jedinice održao radni sastanak, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.
Admiral Samardžić obišao Planinski bataljon
Portal AnalitikaIzvor

Komandant Planinskog bataljona, potpukovnik Milutin Đurović i njegovi saradnici predstavili su zadatke i obaveze koje je jedinica realizovala tokom 2014. godine, kao i planove za 2015. godinu.

"Načelnik Generalštaba informisao je pripadnike jedinice o aktuelnim događajima u sistemu odbrane, kao i planovima i obavezama koje Vojska Crne Gore ima u procesu pridruživanja NATO savezu. Ovom prilikom, admiral Samardžić je odao priznanje Planinskom bataljonu za pomoć koju su pružili tokom priprema i realizacije ocjenjivanja deklarisane jedinice na vježbi “Odlučan korak 04”.  Načelnik Generalštaba obišao je dva objekta koji su tokom 2014. godine rekonstruisani.  U kasarni u Pljevljima rekonstruisan je objekat za stanovanje i smještaj pripadnika jedinice, dok drugi rekonstruisani objekat na lokalitetu Židovići obezbjeđuje kvalitetne i bezbjedne uslove za smještaj i čuvanje ubojnih sredstva", navedeno je u saopštenju.  

U sklopu posjete Pljevljima, admiral Samardžić se sastao sa predsjednikom Opštine Pljevlja Mirkom Đačićem, sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji lokalne samouprave i Vojske Crne Gore, kao i o načinu rješavanja imovinskih odnosa u svijetlu donošenja razvojnih planova grada i potreba Vojske.

Portal Analitika