Društvo

ZHMSCG: Sjutra umjereno oblačno, u petak snijeg

Malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima, a tokom jutra magla po kotlinama magla na sjeveru, prognoza je za sjutra Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
ZHMSCG: Sjutra umjereno oblačno, u petak snijeg
Portal AnalitikaIzvor

U petak će biti umjereno do potpuno oblačno. Na jugu će povremeno biti kiše, ponegdje i grmljavine, a na sjeveru će uglavnom padati snijeg i susnježica. U kasnim popodnevnim satima, sniježne padavine proširiće se i na centralne predjele. Susnježica i snijeg se tokom noći očekuju i na jugu, prvenstveno u višim predjelima.

U subotu se najavljuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, prvo na jugu.

U nedjelju slijedi novo naoblačenje. Od sredine dana na jugu će biti kiša, pljuskovi i grmljavina, a na sjeveru susnježica i snijeg, koji će u popodnevnim satima usled porasta temperature vazduha i pojačanog južnog vjetra prelaziti u kišu.

Vjetar će od petka biti u pojačanju, sjevernih i sjeveroistočnih pravaca, a od sredine dana pojačan i jak, na udare povremeno olujne jačine, koji će u subotu krajem dana će oslabiti. U nedjelju će vjetar ponovo biti pojačan i jak, na udare povremeno olujne jačine i južnih smjerova, a u ponedjeljak će postepeno slabiti.

Najviša dnevna temperatura vazduha tokom petka i subote biće u osjetnom padu, naročito u sjevernim predjelima, a u nedjelju u porastu.

Portal Analitika