Turizam

Gvozdenović sa direktorima lokalnih TO u Kolašinu

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, državni sekretar za turizam Predrag Jelušić, direktorica Direktorata u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Olivera Brajović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić sastali su se danas sa direktorima lokalnih turističkih organizacija u hotelu „Lipka“ u Kolašinu. Sastanku su prisustvovali i predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović i direktor HG „Budvanska rivijera“ Vule Tomašević.
Gvozdenović sa direktorima lokalnih TO u Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor

Analizirani su ostvareni rezultati tokom protekle turističke sezone, aktivnosti na pripremi aktuelne zimske sezone i razmatrani su modeli prevazilaženja izazova koji nas očekuju kada je u pitanju turistička sezona 2015.

U uvodnom dijelu direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić osvrnula se na proteklu sezonu i izrazila je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, s obzirom na to da je uprkos vanrednim okolnostima zabilježen trend rasta prihoda od turizma.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović istakao je da je u pravcu prevazilaženja problema sezonalnosti i produženja turističke sezone neophodno unaprijediti kvalitet turističke ponude i preduzeti aktivnosti na unapređenju dostupnosti naše destinacije, prije svega kada je u pitanju aviodostupnost, s obzirom na to da je Crna Gora izrazito avio destinacija.

Govoreći o izazovima koji nas očekuju u narednoj turističkoj sezoni, ministar je ukazao da je neophodno zajednički raditi u pravcu otvaranja novih tržišta i kanala promocije na tržištima koja su tradicionalno zastupljena u turističkom prometu. Takođe, ukazao je na neophodnost inteziviranja saradnje lokalnih turističkih organizacija, lokalne samouprave i turističke privrede. Istakao je važnost kreiranja novih projekata koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude i privlačenja većeg broja turista u periodima predsezone i postsezone.

Kada je u pitanju zimska turistička sezona, uz aktuelnu ponudu ski centara, bogat program tokom novogodišnjih praznika u gradovima na primorju i sjeveru, adekvatnu promociju na tržištu regiona, očekuje se značajnija posjeta turista ove zime.

Putem zajedničkih promotivnih aktivnosti Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija i akcije „Bijeg na snijeg“ i ove godine biće upotpunjena ponuda skijališta u cilju dodatnog animiranja turista za boravak u ski centrima.

U okviru sastanka prezentovani su rezultati istraživanja »Guest Survey (2014) – Stavovi i potrošnja turista u Crnoj Gori« koji mogu poslužiti kao dobra smjernica za dalji razvoj proizvoda u pravcu podizanja njegovog kvaliteta i konkurentnosti na sve zahtjevnijem turističkom tržištu.

Portal Analitika