Društvo

Sakupljeno 18.000 eura za bolnicu „Danilo Prvi“

Filijala NLB Montenegrobanke sa Cetinja zajedno sa 48 klijenata sakupila je, u sklopu akcije „Boljim uslovima do boljeg zdravlja“ 18.000 eura za bolnicu „Danilo Prvi“ na Cetinju. Sredstva prikupljena ovom akcijom namijenjena su renoviranju sanitarnih čvorova na hirurškom i internom odjeljenju najstarije crnogorske bolnice.
Sakupljeno 18.000 eura za bolnicu „Danilo Prvi“
Portal AnalitikaIzvor

„Ova ideja je proistekla iz jedne moralne obaveze prema prvoj bolnici u Crnoj Gori, samim tim i najstarijoj i svim nosiocima Hipokritove zakletve koji su kroz ovaj hram humanosti prošli, kao i onima koji sada u njemu rade. Ako pomažeš onima koji nesebično ulažu sebe za zdravlje drugih, onda pomažeš sebi“, kazao je direktor Filijale NLB Montenegrobanke sa Cetinju Nikola Marinović dodajući da učešće u ovoj humanoj akciji nijesu uzeli samo privrednici sa Cetinja već i privrednici iz Podgorice i čitave južne regije. NLB Montenegrobanka obezbijedila je 4000 eura.

Prema Marinovićevim riječima prvobitno je bilo planirano da se sakupi 15.000 eura, ali je zahvlajujući humanosti klijenata NLB Montenegrobanke ta cifra premašena.

Zahvalivši se na poklonu direktor bolnice „Danilo Prvi „ Ivan Gazivoda kazao je da ovo nije prva donacija NLB banke cetinjskoj bolnici.

„Nadam se da će saradnja Montenegrobanke i svih vas sa bolnicom „Danilo Prvi“ da se nastavi. Upoznati ste da su ova sredsrtva namijenjena za sanaciju sanitarnih čvorova na odjeljenju hirurgije i internom, a zahvaljujući ljudima dobre volje ranije smo sanirali sanitarne čvorove na odjeljenju pedijatrije i ginekološko-akušerskomodjeljenju- kazao je Gazivoda najavivši da će se u bolnici na Cetinju tokom naredne godine realizovati i projekat energetske efikasnosti tokom kojeg će biti zamijenjeni krov, fasada i stolarija. Bolnica će takođe dobiti i novi kotao za grijanje.

Gazivoda je takođe kazao da uprkos donacijama najstarijoj crnogorskoj bolnici nedostaje puno toga. Jedna od najneophodnijih stvari je novi ginekološko-akušerskisto.

Povodom akcije „Boljim uslovima do boljeg zdravlja“ u hotelu Grand na Cetinju organizovan je koktel za sve donatore.

J.Đ.

Portal Analitika