Abiznis

Bošković: Očekujemo blago povećanje budžeta opštine Tivat za 2015. (VIDEO)

Predsjednik Skupštine opštine Tivat Krsto Bošković kazao je danas da očekuje blago povećanje budžeta te opštine za narednu godinu i dodao da će jedan dio budžeta biti vezan za kapitalne investicije - završetak treće faze uređenja kanalizacije i vodovoda u i završetak gradnje otvorenog bazena.
Bošković: Očekujemo blago povećanje budžeta opštine Tivat za 2015. (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

“U pripremi je sjednica Skupštine Opštine Tivat, na kojoj će glavna tačka biti donošenje budžeta za 2015. godinu. Mi smo u tom pravcu imali veoma kvalitetnu javnu raspravu po svim segmentima, ali i dugačak rok pripreme svih potrošača budžeta za narednu godinu. Imamo jedan nesrazmjer u zahtjevu sredstava i onome što relano možemo da ponudimo kroz budžet. Očekujemo blago povećanje budžeta za sledeću godinu, ali ne možemo rizikovati da dođemo u zonu u kojoj ne možemo da odgovorimo svim zahtjevima naših korisnika“, kazao je Bošković nakon Novogodišnjeg humanitarnog bazara koji je održan danas u Tivtu.

Kada je u pitanju početak gradnje bazena, Bošković kaže da je cilj opštine da se već tokom naredne godine započnu radovi, kako bi bili gotovi do ljeta 2016. godine.

„Za bazen imamo planske pretpostavke i za njega ćemo odvojiti nešto preko 400.000 eura. Ono što nam je u planu jeste da i taj poso završimo na bazi javno-privatnog partnerstva. Očekujemo podršku Uprave za sport i mlade i vrha Vaterpolo saveza Crne Gore. To je nešto što je strateški veoma značajno za opštinu Tivat. Mi smo jedna od rijetkih primorskih opština koja to nije riješila i predsjednik opštine je sakupio jedan tim sa kojim želi da taj projekat završi do sezone 2016“, napominje Bošković.
 

 

 

Portal Analitika