Društvo

Neradni dani 1, 2, 6, 7. i 8. januar

Povodom predstojećeg praznika - Nove godine i vjerskog praznika Božića neradni dani su 1, 2, 6, 7. i 8. januar 2015. godine, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS).
Neradni dani 1, 2, 6, 7. i 8. januar
Portal AnalitikaIzvor

“Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Nova godina praznuje se 1. i 2. januara. Dakle, za novogodišnji praznik neradni dani su: četvrtak i petak 1. i 2. januar”, kazali sui z MRSS.

Takođe, na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika  vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić: 6, 7. i 8. januara.

Pa će zako neradni dani za vjernike pravoslavne vjeroispovjesti za vrijeme Božićnih praznika biti utorak 6. januar- Badnji dan, srijeda i četvrtak 7. i 8. januar – Božić.

“Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”, piše u saopštenju MRSS-a.

Iz MRSS-a je sopšteno da svim građanima Crne Gore čestitaju Novu godinu, a pripadnicima pravosalvne vjeroispovijesti čestita božićne praznike, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.

Podsjećamo, da je ranije iz MRSS-a saopšteno da će povodom predstojećeg vjerskog praznika Božića za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti neradni dani biti 24, 25. i 26. decembar.

Portal Analitika